6/6/20

Συλλαλητήρια ΕΚΣ και Σωματείων Φορέων στις 11 Ιούνη σε Σάμο και Ικαρία

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ - 
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ
ΣΑΜΟΣ: 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο  
ΙΚΑΡΙΑ: 8:00 μ.μ. Πλατεία Ευδήλου

Συνάδελφοι,
Για άλλη μια φορά κυβέρνηση και Ε.Ε., αποφάσισαν και ψήφισαν, όπως και το προηγούμενο διάστημα, νέα πακέτα μέτρων που προβλέπουν τη συνέχιση της αντεργατικής επίθεσης και των ΠΝΠ με νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στη ζωή του λαού. Τα μέτρα που παίρνουν δεν είναι «έκτακτα» όπως λένε. Ήρθαν για να μείνουν όπως έμειναν και τα προηγούμενα «έκτακτα» των μνημονίων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Στόχος τους και σε αυτή την οικονομική καπιταλιστική κρίση, που επιτάχυνε ο κορονοϊός, όπως και στην προηγούμενη, η γνωστή αντιλαϊκή συνταγή: να πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι και ο λαός και να σωθούν τα μονοπώλια.

Για αυτό δίνουν νέο πακτωλό χρημάτων και τζάμπα εργαζόμενους στη μεγαλοεργοδοσία ενώ επιτίθενται στο δικαίωμα στη δουλειά, στο χρόνο εργασίας, στο εισόδημα, στα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και λαού: βγάζουν σε αναστολή εργαζόμενους με 534 € το μήνα, μονομερώς μετατρέπουν συμβάσεις σε μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία μειώνοντας το χρόνο εργασίας στο μισό και την αμοιβή από 20% μέχρι 50%, χρηματοδοτώντας μάλιστα τους εργοδότες μέσα από το πρόγραμμα συν-εργασία. Καταδικάζουν στο επίδομα ανεργίας 3 μηνών (Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος) χιλιάδες σε τουρισμό-επισιτισμό που δεν θα επαναπροσληφθούν, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και εισόδημα για το χειμώνα. Αφήνουν χωρίς εισόδημα χιλιάδες συναδέλφους από διάφορους κλάδους, χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους. Δίνουν τη δυνατότητα να απολύσουν μετά ή να μετατρέψουν τις συμβάσεις από πλήρης σε μερική ή εκ περιτροπής ακόμη και για όσους είναι σε αναστολή ή ενταχθούν στο πρόγραμμα συν-εργασία. Αφήνουν απροστάτευτους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, με κίνδυνο να βάλουν λουκέτο.

Κυβέρνηση-Ε.Ε. και μεγαλοεργοδοσία τρίβουν τα χέρια τους για το «Ταμείο Ανάκαμψης» που σαν στόχο έχει να σώσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Καλούν το λαό να βάλει πλάτη με νέες θυσίες ονομάζοντας τα βάρη αυτά «δίκαια για όλους», αλλά έχουμε πείρα και από την προηγούμενη κρίση και ξέρουμε ότι εκφράζουν το δίκιο του μεγάλου κεφαλαίου. Όσο και αν αισθάνεται σιγουριά η κυβέρνηση άλλο τόσο τρέμει την πάλη του εργατικού κινήματος και τις ανατροπές που μπορεί αυτή να επιφέρει. 
Το σύνθημα «δεν μπορώ να αναπνεύσω» που ξεκίνησε από τις κινητοποιήσεις στην Αμερική εκφράζει όλους τους εργαζόμενους του κόσμου, που δεν μπορούν πάρουν ανάσα από την σαπίλα του συστήματος από τα αντιλαϊκά μέτρα, από τη χαμοζωή που μας καταδικάζουν.
Οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους για να μη ματώσουμε ξανά για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας. Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας για δουλειά με δικαιώματα μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας.
Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 11 Ιούνη
· Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
· Κανένας χωρίς εισόδημα. Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία
· Ουσιαστική προστασία των ανέργων, επίδομα σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
· Καμιά απόλυση, δυσμενή αλλαγή σύμβασης και εκ περιτροπής εργασία
· Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, ίντερνετ
· Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Σ.