7/6/20

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Επισιτισμού Ικαρίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 11 ΙΟΥΝΙΟΥ
Πλατεία Ευδήλου, ώρα 8 μ.μ
και σε Συνελεύσεις του Σωματείου
ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ Συνάδελφε - συναδέλφισσα
  Μετά από σχεδόν τρείς μήνες καραντίνας με  "ατομική ευθύνη" για την  υγεία και την επιβίωση -εμάς και των οικογενειών μας- χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, καλούμαστε στο πνεύμα της "εθνικής ομοψυχίας" και  “πραγματικότητας” να ξαναβάλουμε  οι εργαζόμενοι του κλάδου μπροστά τις μηχανές της “βαριάς βιομηχανίας” του Τουρισμού μετά από  τις απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων, αεροπορικών εταιριών, εφοπλιστών  με βασική προϋπόθεση… ότι τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει από τα χρόνια της προηγούμενης καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονίων να ξαναμπούν στην κλίνη του Προκρούστη για την απόλυτη εξαθλίωση και εκμετάλλευση των εργαζομένων.

    Πράγμα που φυσικά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης, χθεσινών κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ(ΠΑΣΟΚ) και λοιποί δορυφόροι τους “τσακίστηκαν” να τα εφαρμόσουν και με το παραπάνω...
   Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π) που έφεραν εν μέσω πανδημίας αποτελούν Αρμαγεδών για τα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και  ειδικά στον κλάδο του Τουρισμού που πλήττεται  περισσότερο από άλλους κλάδους, δίνοντας το δικαίωμα στους εργοδότες να μας απασχολούν αν, όποτε, όπως και όσο θέλουν. Κυριολεκτικά ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ.
   Είναι κοροϊδία το σύνθημα της κυβέρνησης Πρώτα η Υγεία και μετά η οικονομία”  όταν τα υγειονομικά πρωτοκόλλα που θα ισχύουν, πέρα από την αμφίβολη εφαρμογή και αποτελεσματικότητα, έχει κόστος που θα μετακυλίεται  στις πλάτες του λαού, όπως συμβαίνει άλλωστε μέχρι και σήμερα, και παράλληλα θα συνεχίσει να δίνεται έμφαση στην ατομική ευθύνη των εργαζομένων.
 Την ίδια ώρα που η Κομισιόν και τα Κράτη της Ε.Ε αποφάσισαν να μην γίνεται κανένας έλεγχος για Covid -19 στους τουρίστες ούτε κατά την είσοδο  τους στην χώρα, ούτε κατά την επιστροφή τους.  Παράλληλα στις αεροπορικές εταιρίες το υγειονομικό πρωτόσκολο “εξαφανίστηκε” χωρίς καμία τήρηση μέτρων ασφαλείας με το δικαίωμα της πληρότητας στις πτήσεις τους.
 Η κυβέρνηση ικανοποίησε όλες τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων:
1. Ακύρωσε κάθε συλλογική ρύθμιση που υπήρχε και όριζε τη ζωή μας μέσα και έξω από την δουλειά.
2. Γκρέμισε το εισόδημα εργαζομένων και ανέργων, στα 400 και 500  ευρώ. Πληρώνει για λογαριασμό των εργοδοτών, από χρήματα  του λαού, αντί για μισθό, ψίχουλα.
3. Επέτρεψε στους εργοδότες να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, στέλνοντας στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους, αφαιρώντας τους την δυνατότητα  επιβίωσης τον ερχόμενο χειμώνα.
4. Έδωσε κρατικό χρήμα στους μεγαλοξενοδόχους ,να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, χωρίς να ξοδέψουν δεκάρα από τα 120 δις που έβαλαν στα σεντούκια τους τα τελευταία χρόνια.
5. Τους απάλλαξαν από φορολογικές υποχρεώσεις και ασφαλιστικές εισφορές μας.
6. Τους έδωσαν το “ελεύθερο” να μας απασχολούν όσο, όπως και όποτε θέλουν.
Συνάδελφε - συναδέλφισσα

ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΤΑ ΚΑΦΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ !
   Χωρίς την καμαριέρα δε στρώνονται τα δωμάτια, τα οποία χωρίς τον υπάλληλο υποδοχής  δε διατίθενται στον πελάτη. Χωρίς τον μάγειρα δεν ετοιμάζεται φαγητό, χωρίς  το σερβιτόρο δεν σερβίρεται και χωρίς το λαντζέρη δεν θα σερβιριστεί πάλι.
Χωρίς εμάς και τη δουλειά μας είναι αδειανά κουφάρια!!

 Χωρίς το λαό να έχει δικαίωμα να κάνει διακοπές και αναψυχή δε θα γεμίζουν ποτέ τα 10.000 ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, για να έχουν δουλειά όλο το χρόνο οι εργαζόμενοι του κλάδου.
 Σε αυτή τη συγκυρία είναι ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ των κλάδων, των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση και με κάθε ειδικότητα.
  Είμαστε στο πλευρό των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων  στον τουρισμό - επισιτισμό που είναι τα θύματα του ανταγωνισμού των μονοπωλίων και καλούμε και αυτούς να σταθούν δίπλα μας. Το μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους χρειάζεται να δυναμώσει και αυτό αποτελεί καθήκον όλων μας, παντού.

 ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΜΑΣ :
Ø Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στις ημερομηνίες που προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις (Ως 10 Ιουνίου).
Ø Τήρηση όλων των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων στα Ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα.
Ø Η εργοδοσία και το κράτος να καλύψουν το εισόδημα των ανέργων  και των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό.
Ø  Να καταργηθούν όλες οι αντιεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ.
Ø  Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ø   Αναστολή πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες, εφορία. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί  και οι κατασχέσεις στα λαϊκά νοικοκυριά.

Ή θα πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις και θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ή θα βρούμε μπροστά μας ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα για μας και τις οικογένειες μας 

ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ 

Στις Συνελεύσεις  του Σωματείου:
ü Δευτέρα 8/6/20 στην αίθουσα του Δήμου στον Εύδηλο (Ώρα -20:00)
ü   Τρίτη 9/6/20 στην αίθουσα του Χριστού Ραχών (Ώρα -20:00)
ü  Τετάρτη 10/6/20 στο παλιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου(Ώρα -20:00)
       Στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ
Στην πλατεία Ευδήλου, στις 8 μ.μ.