14/6/20

Πανικαριακή Στάση Εργασίας για την Υγεία, Τρίτη 16 Ιουνίου, 11:00-15:00


  Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου που συνεδρίασε εκτάκτως την 10/6/2020 με θέματα: την εντολή μετακίνησης του νεοπροσληφθέντα επικουρικού παιδιάτρου από το Κ.Υ/ Γ.Νοσοκομείο Ικαρίας σε αυτό της Σάμου και την τραγική κατάσταση στη Δημόσια Υγεία των νησιών μας.


1. Καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της 2ης ΥΠΕ για την αιφνιδιαστική μετακίνηση του παιδιάτρου, μη λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες παιδιατρικές ανάγκες στο νησί της Ικαρίας και αφήνοντας ξανά με έναν μόνο παιδίατρο όλες τις δημόσιες δομές Υγείας του νησιού. Οι μετακινήσεις προσωπικού από τη μια μονάδα υγείας στην άλλη, όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα των ελλείψεων γιατρών και νοσηλευτών, αντίθετα είναι κατάφωρη κοροϊδία προς το λαό αφού προσωρινά «βουλώνουν τρύπες, ανοίγοντας πληγές αλλού».

2. Στηρίζει και στέκεται αλληλέγγυο στις κινητοποιήσεις όλων των υγειονομικών σε όλη τη χώρα που παλεύουν για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και την Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία τους στις 16 Ιούνη.

3.  Καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους και τον ικαριακό λαό στην συγκέντρωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας και των φορέων του νησιού την Παρασκευή 12 Ιούνη στις 11π.μ. στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

4.  Κηρύττει 4ωρη Πανικάρια – Πανεργατική Στάση Εργασίας για όλο τον ιδιωτικό τομέα του νησιού την Τρίτη 16 Ιούνη από τις 11:00΄εως τις 15:00΄και καλεί του εργαζόμενους και τον ικαριακό λαό στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Κηρύκου στις 11:30 π.μ.

  Η Υγεία του λαού πρέπει να είναι υπόθεση του κράτους και όχι «ατομική ευθύνη». Είναι δικαίωμα όλων μας η δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου παροχές πρόνοιας, πρόληψης και περίθαλψης. Είναι απαράδεκτο να λείπουν, ακόμα κι εν μέσω πανδημίας, βασικές ειδικότητες στις δημόσιες δομές υγείας της Ικαρίας όπως π.χ. πνευμονολόγος. Είναι τραγικό πολλοί συμπατριώτες μας να μετακινούνται προς άλλα μέρη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την τσέπη τους, επειδή η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ακόμα να «βρει το δρόμο» της.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
·        Την άμεση ανάκληση της απόφασης για μετακίνηση του παιδιάτρου Ικαρίας.
·        Πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του νησιού (Γ.Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας Ευδήλου, Περιφεριακά Ιατρεία Μαγγανίτη, Καρκιναγρίου, αναβάθμιση Π.Ι. Ραχών σε πολυδύναμο Κ.Υ., αναβάθμιση του ΕΚΑΒ ώστε να μπορεί να καλύπτει ταυτόχρονα περιστατικά 24ώρες το 24ωρο), με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και  όλων όσων εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
·        Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.