12/6/20

Δέλτιο τυπου για κινητοποιησεις Ικαριας στις 11 Ιουνίου



«Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους», «Να μη μετακινηθεί ο παιδίατρος από το Νοσοκομείο Ικαριας, μέτρα υγείας για όλο το λαό».




Με αυτά τα συνθήματα πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο στην πλατεία Ευδήλου όπου εργατόκοσμος, άνεργοι, αυτοπασχολούμενοι από όλα τα σημεία του νησιού πήραν μαζικά μέρος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου.



Χαιρετισμούς και ομιλίες απεύθυναν:
Από το Σωματείο Αυτοπασχολουμένων-Βιοτεχνων-Επαγγελματιών Ικαρίας, ο Μιχάλης Τσάκαλος, αναδεικνύοντας τα ανεπαρκή ακτοπλοικά δρομολόγια από και προς Ικαρία.
   Από το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, ο Σωτήρης Δρούλιας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κατάπτυστη απόφαση της 2ης ΥΠΕ για τη μετακίνηση του νεοπροσληφθέντα παιδιάτρου από το Νοσοκομείο της Ικαρίας σε αυτό της Σάμου, καλώντας τον λαό σε κινητοποιήσεις και στην πανυγειονομική απεργία στις 16 Ιούνη
  Από την  Ενωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας, η Φιλιώ Τσαντέ  τόνισε ότι « Αρνούμαστε να ματώσουμε ξανά - Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση,  εμείς οι γυναίκες θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει!», καλώντας όλες τις μητέρες σε ξεσηκωμό για τη μη απομάκρυνση του παιδιάτρου.

   Από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας-Φούρνων, η Κατερίνα Χατζηαργυρίου  αναφέρθηκε στις απαιτήσεις του κλάδου : Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στις ημερομηνίες που προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις. Τήρηση όλων των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων στα Ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα. Η εργοδοσία και το κράτος να καλύψουν το εισόδημα των ανέργων  και των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό.Να καταργηθούν όλες οι αντιεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.Αναστολή πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες, εφορία. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί  και οι κατασχέσεις στα λαϊκά νοικοκυριά.
   Από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου, ο Αποστόλης Δημόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο «νέο αντιλαϊκό  και αντιπαιδαγωγικό νόμο για την Παιδεία που ψηφίστηκε», στην «οργάνωση της πάλη μας απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, για να μη ματώσουμε ξανά για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας και την αντεπίθεσή μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα».

  Ανανεώθηκαν αγωνιστικά τα επόμενά μας ραντεβού: σήμερα 12/6 στο προαύλιο του Νοσοκομείου με αφορμή την επικείμενη μετακίνηση του παιδιάτρου στη Σάμο, απαιτώντας να ανακληθεί άμεσα αυτή η απόφαση,  και στη συνέχεια την Τρίτη 16 Ιουνη στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Αγ.Κηρυκου, όπου ενώνουμε για ακόμη μια φορά τη φωνή μας με τους υγειονομικούς, στηρίζουμε την απεργία τους.    Ο αγώνας για την δημόσια υγεία του λαού μας αφορά όλους. Το Εργατικό Κέντρο Σάμου προκήρυξε 4ωρη Πάνικάρια-Πανεργατική στάση εργασίας για τις 16/6 από ώρες 11 π.μ. εως 15 μ.μ και καλεί τους εργαζόμενους και όλο τον ικαριακό λαό στη συγκέντρωση.