27/6/20

Οικοδόμοι Καρλοβάσου: Κάτω τα χέρια από την εργατική τάξη και τα δικαιώματά της!


Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές, Έλληνες και μετανάστες,

Η κυβέρνηση της ΝΔ για μια ακόμη φόρα όχι μόνο δεν νομοθετεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, αλλά προετοιμάζει το έδαφος για να φέρει προς ψήφιση - ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο και με τις «έκτακτες» κοινοβουλευτικές διαδικασίες λόγω πανδημίας σε ισχύ - το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον
περιορισμό των διαδηλώσεων. Το αντιλαϊκό τερατούργημα, που μάλιστα οι νομοθετικές ρυθμίσεις του ακολουθούν τα «χνάρια» χουντικού νόμου του 1971 και τις «επεξεργασίες» επιτροπής που είχε συστήσει τα προηγούμενα χρόνια ο τότε δήμαρχος Αθηναίων και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Γ. Καμίνης (επιβεβαιώνοντας έτσι τον διαχρονικό πόθο του κεφαλαίου), προβλέπει μεταξύ άλλων περιορισμούς μέχρι το σημείο της απαγόρευσης κινητοποιήσεων «εάν πιθανολογείται ότι η διεξαγωγή τους θα διαταράξει δυσανάλογα την κοινωνικοοικονομική ζωή της συγκεκριμένης περιοχής», ενώ στα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη για μια τέτοια απόφαση θα περιλαμβάνεται και ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Ο «οργανωτής» θα πρέπει να δηλώσει τα στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας του, τον χρόνο έναρξης και λήξης της συνάθροισης, τον σκοπό, καθώς και την προτεινόμενη διαδρομή. Πρόκειται για κανονικό φακέλωμα. Επίσης, «εποπτεία» των διαδηλώσεων από εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές. Μάλιστα, σε κάθε πορεία θα ορίζεται «αστυνομικός διαμεσολαβητής», ο οποίος θα αποτελεί τη σύνδεση της αστυνομικής αρχής με τον οργανωτή της πορείας. Τέλος, θέσπιση ως «ιδιώνυμου» του αδικήματος για συμμετοχή σε διαδήλωση που έχει απαγορευτεί από τις αρχές.

Αυτή είναι η κανονικότητα που λέει και θέλει να επιβάλλει με αυταρχισμό, αλλά ακόμα και με κρατική καταστολή, η κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τις διαταγές του κεφαλαίου.
Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ