27/6/20

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: να μην περάσει ο νόμος για τις κινητοποιήσεις


Ένα "νομοσχέδιο" που θυμίζει χουντικό νόμο του 1971 ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ να φέρει στη βουλή καλοκαιριάτικα, σύμφωνα με το οποίο ορίζεται ως ανώτατη αρχή η αστυνομία, η οποία θα αποφασίζει αν θα επιτραπεί ή θα απαγορευτεί μια δημόσια συγκέντρωση, με υποχρεωτική γνωστοποίηση διοργανωτή που πρέπει να είναι φυσικό πρόσωπο.

          Ούτε λίγο ούτε πολύ η κυβέρνηση όπως και άλλες κυβερνήσεις διαχρονικά, στοχεύει στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων, των απεργιών, στην επίθεση των εργατικών δικαιωμάτων.
          Αυτό επιτάσσουν τα μεγάλα αφεντικά, σ' αυτά υπακούει η κυβέρνηση. Να μπουν στο γύψο και να γίνουν ποινικά αδικήματα οι κινητοποιήσεις σε εργασιακούς χώρους, να μπει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία, στη διαδήλωση.
          Έγινε το πείραμα με τη σιγή νεκροταφείου στην πανδημία. Δεν τους βγήκε γιατί υπάρχει το ταξικό εργατικό κίνημα, υπάρχουν τα σωματεία,  (εργάτες, υπάλληλοι, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες), που απέδειξαν περίτρανα με πειθαρχημένη απειθαρχία ότι και τα καλυμμένα πρόσωπα έχουν φωνή.
          Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του να είμαστε σε ετοιμότητα. Έχουμε να κάνουμε με αδίστακτους κυβερνώντες όπου δε θα διστάσουν να φέρουν αυτό το νόμο "μέσα στα μπάνια του λαού". Άλλωστε τόχουμε δει το έργο και επί ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.
          Δεν θα τους περάσει, όπως στο παρελθόν. Τέτοιοι νόμοι έμειναν και θα μείνουν στα χαρτιά. Θα παλέψουμε εμείς γι' αυτό!.