6/7/20

Ανακοίνωση-κάλεσμα του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ για 9 Ιούλη στο Συλλαλητήριο, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου και την Πανδημοσιοϋπαλληλική Στάση Εργασίας στις 8 Ιουλίου


Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
Πανδημοσιοϋπαλληλική Στάση Εργασίας 
(11 π.μ. –τη λήξη του ωραρίου)

να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της ΝΔ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων
► να καταργηθούν όλοι οι αντιδημοκρατικοί νόμοι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το χτύπημα της απεργίας, την απαγόρευση των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς και την επιστράτευση των απεργών


Με την πρόσφατη κατάθεση του νομοσχεδίου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, η ΝΔ έρχεται να συμπληρώσει τους υπάρχοντες νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων (π.χ. για το χτύπημα της απεργίας, την απαγόρευση των διαδηλώσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς και την επιστράτευση απεργών) που στοχεύουν στο χτύπημα κάθε αγωνιστικής αντίδρασης και κινητοποίησης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των λαϊκών οικογενειών.
Ικανοποιεί μια χρόνια απαίτηση των καπιταλιστών, που μετά το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επίμονα ζητούσαν να εξασφαλιστεί, με κάθε τρόπο, «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, για να μην υπάρχει καμία αντίδραση ενάντια στην εκμετάλλευση των εργαζομένων, την εργοδοτική τρομοκρατία αλλά και στα αντιλαϊκά μέτρα κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι άθλιο ψέμα ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στο να «βάλει τάξη» στην ταλαιπωρία του λαού, εξαιτίας διαδηλώσεων «μικρών και ολιγάριθμων ομάδων» ή ότι οι διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων.
Για τα συγκοινωνιακά προβλήματα, τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία των επιβατών ευθύνεται η πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ενώ για την αναδουλειά και τα λουκέτα στα εμπορομάγαζα ευθύνεται η ανεργία, η μειωμένη αγοραστική ικανότητα λόγω των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, η βαριά φορολογία και ο ανταγωνισμός με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που κυριαρχούν στο εμπόριο και «πνίγουν» τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες.
Το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο δεν αποτελεί όμως «ελληνική πρωτοτυπία» της κυβέρνησης της ΝΔ. Μόλις πριν 6 μήνες, σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγραφόταν ρητά ως κίνδυνος για την ασφάλεια οι «λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας». Χαρακτηριστικός είναι και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες ακόμα και οι κινητοποιήσεις υγειονομικών που ζητούσαν μέτρα προστασίας ενάντια στην επιδημία SARS-CοV-2.
Απαιτούμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και
·  Εισάγει προκλητικούς αντιδημοκρατικούς περιορισμούς, ξεπερνώντας ακόμα και αυτούς που θέτει το ίδιο το αστικό Σύνταγμα, απαγορεύοντας εξαρχής συγκεντρώσεις σε δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία κ.λπ.
· Προχωράει όχι μόνο στον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γενικά των συγκεντρώσεων. Αναθέτει υπερεξουσίες στην αστυνομία και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος,.
· Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα τη συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση, εισάγει απαγορεύσεις με βάση το «σκοπό» της συγκέντρωσης και δίνει τη δυνατότητα να αποφασιστεί η απαγόρευση την τελευταία στιγμή
· Ανοίγει το δρόμο για προβοκατόρικες ενέργειες, στοιχείων που μπορεί να προκαλέσουν επεισόδια σε μια συγκέντρωση, με σκοπό είτε τη διάλυσή της είτε και την «ενοχοποίηση» των διοργανωτών της
Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους που υπηρετεί, ότι όσους νόμους και αν ψηφίσουν δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε την έγκρισή τους για να διαδηλώνουμε ενάντια πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και όλου του λαού.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ
Συλλαλητήριο 7:30ΜΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ



Η εκτελεστική γραμματεία του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ