31/7/20

ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αποδεχτούν την κλοπή του ιδρώτα τους

Ο Πρωθυπουργός Ανοιχτοχέρης 

Με Τους Βιομήχανους Και Εφοπλιστές

Μακρυχέρης Με Τους Συνταξιούχους

 

Κυβέρνηση ΝΔ και Μητσοτάκης έβαλαν με το έτσι θέλω, χέρι στη τσέπη των συνταξιούχων. Μετά τις αναρίθμητες περικοπές των συντάξεων επί κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, και ενώ το ΣτΕεκδίκασε την επιστροφή 3,9 δις ευρώ από αυτά στους συνταξιούχους, η Κυβέρνηση της ΝΔ με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού έκοψε τα ποσά που αφορούν τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα και ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την επιστροφή μόνο …900 εκατομμυρίων. 

Ακόμη και αυτά τα 3,9 δις αποτελούν μόνο ένα πολύ μικρό μέρος από τις τεράστιες απώλειες των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια.

Η Κυβέρνηση του «Νόμου και της Τάξης» αποδεικνύει ότι οι νόμοι και τα δικαστήρια υπάρχουν μόνο όταν εξυπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Και όταν αυτά δεν τους εξυπηρετούν, τα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αποδεχτούν την κλοπή του ιδρώτα τους. Οι συνταξιούχοι, με τους αγώνες και την πείρα τους, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους. Παλιές και νέες περικοπές, παλιά και νέα μέτρα, θα κριθούν στους δρόμους του αγώνα.