31/7/20

Για τη συνεδρίαση του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ

Το Σάββατο 25-7 συνεδρίασε η εκτελεστική γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και συζήτησε διεξοδικά τα παρακάτω θέματα:

1)    Την συνέχιση της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19 και ο κίνδυνος δεύτερου κύματος και την εμφάνιση κρουσμάτων και στο νησί μας. Την κατάσταση των δημόσιων δομών υγείας στο νησί μας, την αναγκαιότητα ενίσχυσης αυτών με ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και με έκτατη χρηματοδότηση, την προστασία όλων των εργαζομένων σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού.
2)    Την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ελληνοτουρκικά, την όξυνση και την επικινδυνότητα που υπάρχει με τις τελευταίες εξελίξεις στην σχέση των δύο κρατών για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών.

3)    Την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2020 και την υλοποίηση της απόφασης για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και την συμμετοχή σε αυτή όλων των δημοσιών υπαλλήλων.

4)    Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και γενικότερα την εκπαίδευση που έχουν να κάνουν με το άνοιγμα των σχολειών και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί:
Α) με την πανδημία (μέτρα προστασίας, εξ αποστάσεως εκπαίδευση κλπ.)

Β) τους νέους πίνακες για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής και γενικής αγωγής (καθυστερήσεις και προβλήματα που προκύπτουν με την πολιτική της αδιοριστίας)

Γ) την περεταίρω υποβάθμιση της εκπαίδευσης με τον νέο νόμο της κυβέρνησης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πείρε αποφάσεις για όλα τα παραπάνω ζητήματα, ώστε να γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις. Να ενημερωθούν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νησιού και να γίνουν οι αντίστοιχες παρεμβάσεις και δράσεις.
 
Η Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.