10/7/20

Από την κινητοποίηση στην Ικαρία ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων


«Οι απαγορεύσεις  των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά τους»!
«Εμείς οι εργαζόμενοι θα κάνουμε στην πράξη αυτό το νόμο κουρελόχαρτο»!
«Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε για το δίκιο μας ακόμα πιο μαζικά»!


  Με αυτά τα συνθήματα πραγματοποιήθηκε μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση στον Εύδηλο Ικαρίας, από εργαζόμενους όλων των κλάδων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνταξιούχων, ανέργων και κυρίως νεολαίας.
Στη συγκέντρωση μίλησαν η Νατάσα Κλείτσα από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας-Φούρνων, η Βαγγελιώ Λάκκα από το Νομ.Τμ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ και το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας-Φούρνων και ο Φανούρης Καρούτσος από το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων.


  Στις ομιλίες τονίστηκαν μεταξύ άλλων:  «Ότι δεν κατάφερε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της καραντίνας, δηλαδή να κλείσουν τα στόματα των υγειονομικών, των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ, των εκπαιδευτικών, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των καλλιτεχνών, όλων των εργαζομένων και συνολικά του λαού, επιδιώκουν να το κάνουν με αυτό το χουντικό νόμο, αντιγραφή του νόμου του 1971».

«Στοχεύει κάθε ριζοσπαστική, προοδευτική ιδεολογία και πράξη, αφού προβλέπεται η δημιουργία "Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας" στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την αντιμετώπιση της "ιδεολογίας της βίας" όπως λένε. Δηλαδή, "τσουβαλιάζει" τους αγώνες της εργατικής τάξης για το μεροκάματο, για τα δικαιώματά μας, για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας,  με τις υπαρκτές μορφές βίας όπως η  ενδοσχολική βία, η ενδοοικογενειακή κ.λπ».
  «Κλειστά μαγαζιά υπάρχουν σ' όλη την Ελλάδα, σε κάθε γειτονιά, σε όλα τα νησιά. Για τα λουκέτα των μαγαζιών και για την μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των εργαζόμενων, ευθύνεται η πολιτική που σαρώνει τους μισθούς  μας και τις συλλογικές συμβάσεις. Ευθύνεται η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και συνολικά το σύστημα εκμετάλλευσης που κομμάτι του αποτελεί και αυτό το νομοσχέδιο που ενισχύει την καταστολή».
  «Είναι βαθιά γελασμένοι αν πιστεύουν κυβέρνηση και εργοδοτικές ενώσεις,  ότι θα βάλουν στο γύψο το εργατικό λαϊκό κίνημα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε η αντίσταση και ο αγώνας απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές να γίνει ποινικό αδίκημα».

Τέλος, ο Ηλίας Πορής κάλεσε του Οικοδόμους και εργαζόμενους στα συναφή επαγγέλματα, Έλληνες και μετανάστες σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων: Σάββατο 11 Ιούνη, ώρες 4 με 9 μ.μ. στον Αγ.Κήρυκο (αίθουσα Αγ.Παντελεήμονα) και Κυριακή 12 Ιούνη ώρες 4 με 9 μ.μ. στον Εύδηλο (γραφεία Συνδικάτου, πάνω από το Κατσούλειο)