31/7/20

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.Σάμου: ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ, να χορηγηθεί το επίδομα αδείας

Ένταξη όλων των υγειονομικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις στα ΒΑΕ.

Να καταβληθεί το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας συνεχίζουμε την προσπάθεια όχι μόνο ενάντια στην επιδημία covid-19 αλλά και καθημερινά για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών.

Εργαζόμαστε μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, γιατί, ακόμη και με βάση τους ανεπαρκέστατους οργανισμούς των νοσοκομείων, κέντρων υγείας και προνοιακών ιδρυμάτων, υπάρχουν χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων.

Εργαζόμαστε σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε παράγοντες κινδύνου  βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς , χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας μας, όπως αποδείχθηκε και από την πρόσφατη επιδημία SARS-CοV-2, όπου δεκάδες συνάδελφοι νόσησαν στη χώρα μας.

Δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα γιατί οι κυβερνήσεις της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με τα μισθολόγια του 2011 και 2015 και τους υπόλοιπους αντιλαϊκούς νόμους, μας αφαίρεσαν ετησίως το ισοδύναμο περισσότερων από τέσσερις μηνιαίους μισθούς. Αποτέλεσμα είναι ότι για πολλούς από εμάς, οι απολύτως αναγκαίες έστω και ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν «όνειρο θερινής νυκτός».

Μόνο αγανάκτηση λοιπόν μας προκαλούν οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων της άρχουσας τάξης για τα δις ευρώ επιδοτήσεων στους τουριστικούς, ξενοδοχειακούς και λοιπούς επιχειρηματικούς ομίλους από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης», ως αποτέλεσμα της πολυδιαφημισμένης συμφωνίας στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αγανακτούμε όχι μόνο γιατί ούτε ένα ευρώ – από τις επιχορηγήσεις 19,5 δις και τα δάνεια 12,5 δις ευρώ, που προβλέπονται για την Ελλάδα – δεν προορίζεται για τους εργαζόμενους στην Υγεία και Πρόνοια αλλά και γιατί ξέρουμε ότι εμείς, μαζί με τις υπόλοιπες λαϊκές οικογένειες θα κληθούμε να τα πληρώσουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ:


Η δική μας απάντηση είναι η συνέχιση του αγώνα για να ενταχθούν όλοι οι υγειονομικοί στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, για πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, για ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Να χορηγηθεί τώρα επίδομα αδείας σε όλους όσους εργάζονται στις  δημόσιες μονάδες υγείας.