23/8/20

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ): Τι συμβαίνει με το νερό των Μυτιληνιών;

 Πολλά τα παράπονα και τα ερωτήματα των χωριανών για τις συχνές  διακοπές και τη ποιότητα του νερού.

Το πρόβλημα είναι διαχρονικό:

 Από τη μια είχαμε την αύξηση του αρσενικού (γνωρίζει κανείς γιατί αυξήθηκε το αρσενικό στο νερό;).

Από την άλλη έχουμε τις απίστευτες κακοτεχνίες του έργου «αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης» που δεν πρόσεξαν έγκαιρα (!) οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου!!.

Τώρα έχουμε τις διαρροές και τα μηχανολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα  η συνεχής και ασφαλής υδροδότηση του χωριού να επιδεινώνεται, ιδιαίτερα, τους τελευταίους μήνες σε μια περίοδο που ο πληθυσμός του χωριού αυξάνεται λόγω εποχής και  εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Επί προσθέτως, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την κοινότητα και από τον Δήμο.

Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι καινούργιο πράγμα που αποδεικνύει τις ευθύνες, διαχρονικά, των κυβερνήσεων, των δημοτικών και κοινοτικών αρχών για τον τρόπο που χειρίστηκαν το πρόβλημα.

Το νερό είναι υπέρτατο αγαθό για τη ζωή και πρέπει να είναι στις προτεραιότητες των υπεύθυνων για την συνεχή, ποιοτική και με επάρκεια παροχή στους πολίτες.

Απαιτούμε επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μηνιαίο έλεγχο της ποιότητας του νερού και δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

Απαιτούμε, επίσης, την επισκευή, άμεσα, των δρόμων που έχουν σκαφτεί από τον έκπτωτο εργολάβο, των οποίων  η απαράδεκτη καθυστέρηση της σωστής επισκευής τους έγινε η αιτία να κινδυνέψει η ζωή συγχωριανής μας.

Ο Σύλλογος Γυναικών μυτιληνιών εύχεται περαστικά στη φίλη και συγχωριανή και καλεί τα μέλη του και όλους τους χωριανούς να παρεμβαίνουν και να διεκδικούν, μέσα και από τους συλλόγους του χωριού, για την λύση των τοπικών προβλημάτων που αποσκοπούν στην καλύτερη ποιότητα της ζωής.

19/08/20