30/9/20

Κινητοποιήσεις στις 13 Οκτώβρη: Τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της Υγείας και των Δικαιωμάτων του λαού

Με σύνθημα «Τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της Υγείας και των Δικαιωμάτων του λαού» το Εργατικό Κέντρο Σάμου, ενώνει τη φωνή του με δεκάδες εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία απ’ όλη τη χώρα και οργανώνει την Τρίτη 13 Οκτωβρίου κινητοποιήσεις σε Σάμο και Ικαρία.

 Κάνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους και σε όλο το λαό της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων για οργάνωση της δράσης και συνέχεια του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, για να μην μείνει κανείς χωρίς εισόδημα, χωρίς δουλειά, να μην κόψουν σε κανένα λαϊκό σπίτι το ρεύμα και το τηλέφωνο, να μην απειληθεί κανείς από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

 

Κλιμακώνουμε για να δυναμώσει η μαζική λαϊκή διεκδίκηση για μέτρα προστασίας της υγείας και άμεση στελέχωση όλων των μονάδων υγείας των νησιών με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην πανδημία, στις πάγιες ανάγκες και πολύ περισσότερο στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί της Σάμου και στο ΚΥΤ, το οποίο είναι επιτακτική ανάγκη να κλείσει, πρόσφυγες και μετανάστες να απεγκλωβιστούν από το νησί και τη χώρα και να πάνε με ασφάλεια σε όποια χώρα επιθυμούν.

 

Καμιά αναμονή, καμία ανοχή! Πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή! Δεν μπορεί η πανδημία να είναι το πρόσχημα για να μας αφαιρούνται καθημερινά δικαιώματα, για να είναι χιλιάδες με την αγωνία «πως θα βγάλουν το χειμώνα», για να γονατίσουν και να οδηγήσουν στην ανέχεια τις οικογένειές μας. Η ζωή και η υγεία μας είναι προτεραιότητα!

 

Συνεχίζουμε με πολύμορφες παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, με περιοδείες και συσκέψεις, ενώ την Παρασκευή προχωράμε σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΣ με τη συμμετοχή των ΔΣ των σωματείων μελών μας, για οργάνωση της δράσης του επόμενου διαστήματος και την προετοιμασία των κινητοποιήσεων στις 13 Οκτώβρη.

 

Η Διοίκηση