22/9/20

Αυτοκινητοπορείες Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

 


ΑΜΕΣΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ


ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΡΕΙΕΣ

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΟΚΚΑΡΙ: 6:30 μ.μ. στάση ΚΤΕΛ, εστιατόριο  ΜΑΡΙΝΑ

ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ: 6 μ.μ. στο θερινό κινηματογράφο

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Νέες και Νέοι,

     Οι τελευταίες εξελίξεις στους καταυλισμούς της Μόρια και του Βαθιού, με τις πυρκαγιές και τα κρούσματα κορονοϊού, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά το πόσο αδιέξοδη και επικίνδυνη είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. να δημιουργούν στρατόπεδα-φυλακές στα νησιά μας εγκλωβίζοντας χιλιάδες απελπισμένες ζωές και δημιουργώντας τεράστια προβλήματα τόσο στους πρόσφυγες και μετανάστες όσο και στον ντόπιο πληθυσμό.

          Επιβεβαιώνουν ακόμα το πόσο επίκαιρο είναι το αίτημα των νησιωτών μας για άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα μας. Ένα αίτημα που βρίσκει εμπόδιο την πολιτική της Ε.Ε. που συμφωνούν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις μας και που εκφράζεται κυρίως με τις συμφωνίες του Δουβλίνου και της Ε.Ε. – Τουρκίας.

          Εδώ, λοιπόν, στον πυρήνα του προβλήματος θα πρέπει να στοχεύει ο αγώνας μας και εδώ από την στάση μας θα κριθούμε όλοι.

          Το Εργατικό Κέντρο του Νομού σταθερό στις θέσεις του από τότε που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε μια σειρά από χώρες της περιοχής και μη, συνεχίζει τον αγώνα του στην ίδια κατεύθυνση. Στις 15 Σεπτέμβρη πραγματοποίησε νέα σύσκεψη για το θέμα με την συμμετοχή δεκάδων σωματείων και μαζικών φορέων όπου επιβεβαιώθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης και αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων με κάθε μορφή δράσης.

          Στα πλαίσια αυτά ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, όλο το σαμιώτικο λαό να εκφράσουν αγωνιστικά το αίτημά μας για άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών – άμεση στελέχωση όλων των δομών υγείας στο νομό και πάρουν μέρος σε δύο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΡΕΙΕΣ που θα ενωθούν στο Βαθύ

την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2020

 

Μυτιληνιοί (στο θερινό κινηματογράφο) ώρα 6 μ.μ.

Κοκκάρι (στάση του ΚΤΕΛ-εστιατόριο ΜΑΡΙΝΑ-λίγο πριν την είσοδο του Κοκκαρίου ερχόμενοι από Καρλόβασι) ώρα 6.30΄ μ.μ.