17/9/20

Σχετικά με τη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου για τις εξελίξεις στη Μόρια και το προσφυγικό-μεταναστευτικό-Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

 


Με συμμετοχή εκπροσώπων δεκάδων σωματείων και φορέων του νησιού και με την πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στις εξελίξεις στη Λέσβο και το προσφυγικό – μεταναστευτικό, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη, με στόχο να οργανωθεί η συνέχιση της πάλης ενάντια στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και τη χώρα.

Τα γεγονότα μάλιστα των τελευταίων ημερών και στο νησί μας, αποδεικνύουν ακόμη μια φορά την ανάγκη να δώσουμε νέα ώθηση στον αγώνα για να μη γίνει και το δικό μας νησί μια τεράστια φυλακή της Ε.Ε. για όποιον άνθρωπο αναζητά καλύτερη τύχη μακριά από τη χώρα του ή φεύγει διωγμένος από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, απαιτώντας ταυτόχρονα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία προσφύγων-μεταναστών, κατοίκων και εργαζομένων στα ΚΥΤ, πολύ περισσότερο λόγω της πανδημίας.

 

Το αμέσως επόμενο διάστημα προχωράμε σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους άστεγους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας:

ξηρά τροφή (χωρίς ανάγκη παρασκευής πχ κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα κλπ),

είδη υγιεινής, αντισηπτικά, μάσκες κλπ

Δευτέρα –Τετάρτη – Παρασκευή  9:00-1:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

ή κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα 22730-27561, 6945-342108, 6973-234289 και  6972-764106 για την περιοχή του Καρλοβάσου.

 

Καλούμε όλα τα Σωματεία, τους Συλλόγους και Φορείς του νησιού να συζητήσουν και να υπογράψουν το Ψήφισμα που κατατέθηκε από το Δ.Σ. του ΕΚΣ στη σύσκεψη (δες εδώ) και τα αιτήματά του να αποτελέσουν αντικείμενο διεκδίκησης και συνέχισης του αγώνα και με πολύμορφες δράσεις που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

 

Καλούμε τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες σε αγωνιστική ετοιμότητα και αλληλεγγύη.