26/9/20

Για την κινητοποίηση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και την προστασία της υγείας προσφύγων-μεταναστών και του ντόπιου πληθυσμού

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου χαιρετίζει αγωνιστικά όλους και όλες που πήραν μέρος στις χθεσινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, με δύο αυτοκινητοπορείες.

          Η μία αυτοκινητοπορεία πέρασε από τους Μυτιληνιούς – την Χώρα – το Πυθαγόρειο και η άλλη από το Κοκκάρι

         Και οι δύο συναντήθηκαν στο κόμβο Μαλαγαρίου και διέσχισαν την πόλη της Σάμου σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της.


          Βροντερή και μαζική η συμμετοχή αυτοκινήτων και συναγωνιστών από τα σωματεία εργαζομένων του νησιού μας, την Επιτροπή Ειρήνης και την Προοδευτική Κίνηση Γυναικών.

          Βροντερό και το μήνυμα που έστειλαν παντού :


 
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΥΤ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΟ,

ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΣΤΟ-ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟ , ΟΥΤΕ ΜΕΓΑΛΟ-ΟΥΤΕ ΜΙΚΡΟ

ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. (ΔΟΥΒΛΙΝΟ , Ε.Ε. – ΤΟΥΡΚΙΑΣ) ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΕΔΩ

ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ Ν’ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΥΤ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ, ΣΥΧΝΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ          Η Διοίκηση του Ε.Κ.Σ. καλεί τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, όλο το Σαμιώτικο λαό να συμμετέχει στην συνέχιση αυτού του αγώνα. Ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί να πάρουμε την υπόθεση αυτή στα χέρια μας. Μέχρι που ν’ απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα, παίρνοντας ταξιδιωτικά έγγραφα και πηγαίνοντας στις χώρες προορισμού τους.

Η Διοίκηση