9/9/20

Στηρίζουμε την Κινητοποίηση και το δίκαιο αγώνα των μουσικών της Σάμου


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, 11 το πρωί, στην Πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ

 

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων Μουσικών της Σάμου και όλων των καλλιτεχνών της χώρας.

Μια χρονιά που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ο τουρισμός έχει μειωθεί αισθητά, καταστήματα ψυχαγωγίας υπολειτούργησαν, πολιτιστικές, κοινωνικές εκδηλώσεις και πανηγύρια αναβλήθηκαν, οι εργαζόμενοι του κλάδου και στο νησί μας και στην Ικαρία όχι μόνο έμειναν χωρίς δουλειά, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι εδώ και μήνες χωρίς μεροκάματο, αλλά και καμιά στήριξη, ακόμη και αυτής των 534 €.

 

Επειδή το επόμενο διάστημα προβλέπεται επίσης δυσοίωνο με βάση τις εκτιμήσεις που ανακοινώνουν για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ο χειμώνας φαίνεται ότι θα είναι ακόμη χειρότερος, τόσο για την υγεία όσο και για την οικονομική επιβίωση των συναδέλφων μουσικών αλλά και όλων των συναδέλφων όλων των καλλιτεχνικών κλάδων, απαιτούμε η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού να κάνει δεκτά τα δίκαια αιτήματα τους και να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης ώστε κανείς να μην μείνει χωρίς εισόδημα, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, σε κανέναν να μην κοπεί το ρεύμα, το τηλέφωνο, να μην του πάρουν το σπίτι, να μην υπάρξουν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις. Ζητάμε να εξασφαλιστεί η επιβίωση όλων των συναδέλφων. Να μην πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι και πάλι την κρίση.

 

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων της Ομοσπονδίας και των σωματείων στα Θεάματα-Ακροάματα σε όλη τη χώρα και την κινητοποίηση του Παραρτήματος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στη Σάμο, την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.

 

Καλούμε το Σαμιακό λαό, όλους όσοι εργάζονται σε διάφορους τομείς του πολιτισμού, τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τους άνεργους σε συμμετοχή και συμπαράσταση.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ