8/10/20

Ομιλία Εργατικού Κέντρου στην κινητοποίηση για τη Χρυσή Αυγή στη Σάμο στις 7/10


ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ! ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

 Είμαστε σήμερα εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους και το λαό ώστε ν’ ακουστεί δυνατά το λαϊκό αίτημα καταδίκης των ναζιστών εγκληματιών.

 Έπρεπε να περάσουν εφτά χρόνια από την δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, για να φτάσει η δίκη της Χρυσής Αυγής στο τέλος της.

 Προηγούμενα η αστική δημοκρατία μας και η δικαιοσύνη έκλειναν τα μάτια όταν η Χ.Α. δολοφονούσε τον Πακιστανό εργάτη Σαχσάν Λουκμάν, όταν έδερναν αλύπητα τους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα, όταν αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με ρόπαλα γεμάτα πρόκες, όταν ξυλοφόρτωναν μετανάστες και αθώους πολίτες, όταν διοργάνωναν αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες και τόσα άλλα …

 Και πώς να μη κλείνουν τα μάτια όταν η αστική δημοκρατία είναι αυτή που γέννησε το φασισμό-ναζισμό. Αυτή που ανέθρεψε τους απογόνους των ναζί και τους επέτρεψε να στήνουν εγκληματικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Αυτή που απλά τους κοιτούσε όταν έστηναν γιορτές μίσους, όταν έκαναν φασιστικές παρελάσεις, όταν σχεδίαζαν και οργάνωναν τις άνομες δράσεις τους με τάγματα εφόδου.  Αυτή που τους ανέχτηκε να διαπράττουν σωρεία εγκλημάτων χωρίς να λογοδοτούν πουθενά.

 Δεν τους άφηναν τυχαία να συμπεριφέρονται έτσι.

Αυτή η εγκληματική οργάνωση είναι το τσοπανόσκυλο του συστήματος και αποκαλύφθηκε πολλές φορές ο ρόλος τους και οι σχέσεις που είχαν με κρατικούς μηχανισμούς και επιχειρηματικούς ομίλους.

Αποκαλύφθηκε ο ρόλος τους να δρούν με τα τάγματα εφόδου ενάντια σε κάθε εργατικό αγώνα και διεκδίκηση, ενάντια στο λαό που αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον.

 Γι αυτό και η στάση της εισαγγελέα δεν μας ξενίζει. Είναι ίδια με τη στάση του συστήματος και των κυβερνήσεων της ΝΔ και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ. Τους χρειάζονται και το έδειξαν ξανά και ξανά.

 Όσο και αν σήμερα είναι λουφαγμένοι μέχρι να βγει η απόφαση, κυκλοφορούν ελεύθεροι και δηλητηριάζουν με τις σάπιες ιδέες τους τη νεολαία και το λαό.

 Όποια και αν είναι σήμερα η απόφαση χρέος κάθε εργαζόμενου είναι να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στη βαρβαρότητα του φασισμού. Δεν συμβιβαζόμαστε με την αδικία, με τίποτα λιγότερο από την παραδειγματική καταδίκη τους. Η καλύτερη απάντηση στη Χρυσή Αυγή αλλά και σε όλους τους φασίστες και τα μορφώματά τους, πρέπει να δοθεί από τον ίδιο τον λαό και τη νεολαία, με την απομόνωσή τους από παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, σε κάθε γειτονιά, πάνω απ’ όλα με τον αγώνα για την ανατροπή αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που γεννάει και θρέφει τέτοια εκτρώματα!

Φονιάδες εργατών - ρουφιάνοι αφεντικών είναι η συμμορία των φασιστών

ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ