23/11/20

ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Στις 26 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!


                             26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στις 26 Νοέμβρη Απεργούμε! Για να προστατέψουμε τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματά μας από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

 Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλα τα Σωματεία μέλη της και γενικότερα όλους τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και στις δράσεις, που θα αποφασίσει το κάθε Σωματείο.

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ούτε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας και τα δικαιώματα μας. Η Κυβερνητική πολιτική με την αντιλαϊκή της επέλαση στο όνομα της Πανδημίας, έχει οδηγήσει σε φανερά αδιέξοδα. Τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία, οι εστίες υπερ-μετάδοσης στα ΜΜΜ, στους χώρους εργασίας χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, με υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο, με την τηλεκπαίδευση που καταρρέει παταγωδώς, έρχονται να προστεθούν στους τσεκουρωμένους μισθούς, στις απολύσεις, στο περιορισμό των δικαιωμάτων μας  και στην προσπάθεια να βάλουν στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα.

 Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης για την  εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της χώρας, που δεν έκανε τίποτα όλους τους προηγούμενους μήνες, για να θωρακίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η έλλειψη επαρκών κλεινών και ΜΕΘ είναι αποτέλεσμα της πολιτικής απαξίωσης και εμπορευματοποίησης της Δημόσιας Υγείας, μιας πολιτικής που πιστά υπηρέτησαν οι προηγούμενες και η τωρινή Κυβέρνηση σε βάρος της κάλυψης των λαϊκών αναγκών και προς όφελος του Ιδιωτικού Τομέα. Η επίκληση της ΄΄ατομικής ευθύνη΄΄ από την Κυβέρνησηδεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια να αποποιηθεί των δικών της εγκληματικών ευθυνών για την μη θωράκιση του Συστήματος Υγείας.

 Αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, η Κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδια που περιλαμβάνουν:

·                 τη 10ωρη δουλειά, την μαύρη ανασφάλιστη εργασία

·                 την κατάργηση της Κυριακής αργίας

·                 την παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους

·                 τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών

 

Τα μέτρα αυτά έρχονται και θα μείνουν και μετά την πανδημία, ώστε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι το μόνιμο «υποζύγιο» που θα τροφοδοτεί τα κέρδη μιας χούφτας οικογενειών.

Γι αυτό το λόγο η κυβέρνηση παίρνει νέα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού, ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο που καταργεί ουσιαστικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Θέλει τα ταξικά συνδικάτα στον πάγο και γι αυτό:

·     προωθεί την κατάργηση των Γενικών Συνελεύσεων

·     επιβάλλει την ηλεκτρονική ψήφο αντί της συμμετοχής των ίδιων των εργαζομένων με τη φυσική τους παρουσία

·     παραδίδει το Μητρώο μελών στην κυβέρνηση και τους εργοδότες

·     επιβάλλει νέα εμπόδια στην απόφαση και την οργάνωση της απεργίας

 

Από την άλλη ενώ παίρνονται μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και η πανδημία θερίζει κόσμο, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ συνυπογράφει πλήρως τα νομοσχέδια της Ν.Δ. και του ΣΕΒ. Ενώ στελέχη της έχουν φτάσει μέχρι και να τρομοκρατούν συνδικαλιστές για να μην παρθούν αποφάσεις για την απεργία στις 26 Νοέμβρη. Άξιος ο μισθός τους!

 

Διεκδικούμε

ü    Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια

ü  Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία. Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ

ü    Πύκνωση δρομολογίων και προσλήψεις προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες

ü    Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν internet.

ü      Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των οικογενειών που επλήγησαν από το σεισμό και γρήγορη αποκατάσταση των δημόσιων δομών, γενικότερα του οικιστικού περιβάλλοντος.

ü    Να αποζημιωθούν στο 100% οι σεισμόπληκτοι (οικείες, μικροεπιχειρήσεις, αυτοκίνητα κλπ)

ü    Άμεση μετεγκατάσταση των σχολείων σε άλλα, ασφαλή κτίρια, ή σε προκατασκευασμένες αίθουσες, που πρέπει γρήγορα να εγκατασταθούν.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία