23/11/20

Οικοδόμοι-Ξενοδοχοϋπάλληλοι-Συνταξιούχοι-Γυναίκες Ικαρίας για Απεργία 26 Νοέμβρη


ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΙΚΑΡΙΑ  22/11/20

 Συνάδελφοι – ες, άνεργοι, συνταξιούχοι, γυναίκες.

   Στις 26 Νοεμβρίου συμμετέχουμε στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία που έχει κηρυχθεί  από τις δεκάδες Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, Σωματεία και Εργατικά Κέντρα και την ΑΔΕΔΥ.

  Η 26η Νοέμβρη πρέπει να αποτελέσει  σταθμό επαγρύπνησης ,δράσης, διεκδίκησης και ετοιμότητας για όλους μας.

  Ο λαός δεν αντέχει άλλο την βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, “ξεπληρώνοντας” τα γραμμάτια στο μεγάλο κεφάλαιο, ενισχύοντας το συνεχώς με ζεστό κρατικό χρήμα  και εφαρμόζοντας  το νόμο του καπιταλισμού: ''κόστος – κέρδος''.

  Η πιο τρανή απόδειξη αυτού του νόμου αποδείχθηκε στην πανδημία του cοvid 19,όπου η ανθρώπινη ζωή αποτελεί το κόστος για το κράτος, και παρόλα τα κροκοδείλια δάκρυα, συνεχίζουν με τον πιο  χυδαίο τρόπο ακόμα και τώρα να αγνοούν την επιστημονική κοινότητα που είναι καθημερινά στα πεδία μάχης, με τις τραγικές συνθήκες σε ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού και τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο υγειονομικό προσωπικό, το οποίο στις σημερινές συνθήκες δουλεύει ατελείωτες ώρες εκτεθειμένο και μολυσμένο από τον ιό.

  Με την κυβέρνηση της ΝΔ να αρνείται προκλητικά να ανοίξει τα κρατικά νοσοκομεία που είχε κλείσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με μόνιμες προσλήψεις ,να κλείνει πτέρυγες μέσα στα νοσοκομεία αφήνοντας ασθενείς χρόνιων παθήσεων στην μοίρα τους και με την απάνθρωπη θέση να αρνείται να επιτάξει όλο τον ιδιωτικό τομέα υγείας την ίδια ώρα που η ίδια μιλάει για συνθήκες πολέμου, συνεχίζοντας το “ξέφρενο γλέντι'' πριμοδότησης των ''κλινικαρχών''   από τα δημόσια ταμεία.

  Τολμάνε να μιλάνε για “ατομική ευθύνη”, όταν αφήνουν το κόσμο να στοιβάζεται στα ΜΜΜ για να πάνε στις δουλειές τους, αρνούμενοι να ενισχύσουν τον στόλο ή να αυξήσουν τα δρομολόγια.

   Είναι αυτοί κάνουν τα στραβά μάτια και δεν τολμάνε να κάνουν ελέγχους στα μεγάλα εργοστάσια που τα νούμερα κρουσμάτων είναι τρομακτικά...

 Αυτοί που  ανοίξανε το καλοκαίρι τα σύνορα ικανοποιώντας  τις απαιτήσεις των μεγάλο-ξενοδόχων, των εφοπλιστών και των αερομεταφορών για να ''σώσουν'' τον Τουρισμό, με δειγματοληπτικούς ελέγχους και μετατρέποντας τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα σε Πρωτόκολλα Κέρδους και Εκμετάλλευσης.

 Αυτοί που κλείσανε τα σχολεία χωρίς κανέναν σχεδιασμό για να μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά στην τηλε – εκπαίδευση, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

 Που χτυπήσανε και προφυλάκισαν μαθητές γιατί ζητούσαν το αυτονόητο :Ολιγομελή τμήματα, επαρκές αριθμό καθαριστριών, κτιριακές υποδομές με βάση τις ανάγκες και την προστασία τους. Οι μαθητές δικαιώθηκαν!!

   Και αν οι ανάγκες του λαού αποτελούν το κόστος, το μεγάλο κεφάλαιο βρήκε την πανδημία ''βούτυρο'' στο ψωμί του και ''μεγάλη ευκαιρία'' για το κέρδος του!!

 Εν μέσω 2ου πιο μεγάλου ,θανατηφόρου και ανεξέλεγκτου  κύματος πανδημίας, φέρνει με ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα το τελικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

 Συγκεκριμένα: Κατοχυρώνει το 10ωρο χρόνο εργασίας ,με απλήρωτες υπερωρίες δηλαδή τσάμπα  εργασία  και ζεστό χρήμα στην τσέπη της εργοδοσίας. Γενίκευση της εργασίας τις   Κυριακές, επέκταση ευέλικτων μορφών εργασίας.

 Προωθεί νέες μειώσεις μισθών με βάση τα 200 ευρώ.

 ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ

   Το ξέρουν ότι όλα τα παραπάνω και όσα μέσω πανδημίας τα πλασάρουν ως ''έκτακτα'' μέτρα, αορίστου χρόνου και   τα ''ντύνουν'' με ''επιστημονικότητα'',(τηλε-εργασία, τηλε-εκπαίδευση) θα φέρουν τον κόσμο στο δρόμο για  θα ''συναντηθεί'' με το οργανωμένο κίνημα, για αυτό μέσα από το νομοσχέδιο-έκτρωμα βάζουν την συνδικαλιστική δράση και ελευθερία στον ''γύψο''.

 Συγκεκριμένα:

  Ακυρώνουν την ζωντανή λειτουργία των σωματείων, τις Γενικές Συνελεύσεις, ορίζοντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως διαδικασία για την απόφαση λήψης  απεργίας, με ότι αυτό σημαίνει: Αποδυνάμωση της μαζικότητας των σωματείων, ψηφοφορία απόφασης    με πρακτικές τρομοκρατίας και απομόνωσης  από τα γραφείο του εργοδότη, παρουσία του -Ποινική Δίωξη  της περιφρούρησης  της απεργίας- Δημιουργία μηχανισμού φακελώματος  για όποιον εργαζόμενο επιλέγει να οργανωθεί.

     Η σιγή νεκροταφείου που επιδιώκει η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, πιστοί υπηρέτες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και εκτελεστές των αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων δεν θα περάσει!

 Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται, το κίνημα και οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο όσα μέτρα καταστολής, αυταρχισμού και αν πάρουν ακόμα. Οι ''τραμπούκοι'' και τα ''δεκανίκια'' τους θα ξαναπάρουν ''απάντηση'' από το κίνημα όσες φορές και με όποιες μορφές χρειαστεί. Το κίνημα απέδειξε ότι ξέρει να πειθαρχεί και να προστατεύει υποδειγματικά τους αγώνες του! 

                             Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ!!

      Ο λαός πλήρωσε και ακόμα πληρώνει τα μνημόνια τους, πληρώνει με την ζωή του σήμερα την πανδημία..... μετά τι θα πρέπει να πληρώσει;

   Ειδικά τώρα που το φιτίλι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών έχει ανάψει για τα καλά στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και με τους συμμάχους μας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ να μην αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο, χαρακτηρίζοντας το επιχειρησιακό χώρο (Τελευταία έκθεση State dipartment),  ρίχνοντας νερό στο μύλο των Τουρκικών προκλήσεων, με  τις αντίπαλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (Ρωσία )  να μιλούν για στοχοποίηση των Αμερικάνο  -ΝΑΤΟϊκών  βάσεων.     

    Οι ταξικές δυνάμεις  του κινήματος ξαναλέμε ότι τα μέτωπα είναι πολλά και ανοιχτά, και δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού.

 Καλούμε με ''ατομική ευθύνη'' κάθε εργαζόμενο, νέο, συνταξιούχο, γυναίκα να μπει στον συλλογικό αγώνα, για την επίθεση και την πάλη ενάντια στην βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας.

  

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΜΑΣ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΙΚΑΡΙΑΣ  - ΦΟΥΡΝΩΝ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

 

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ ( μέλος ΟΓΕ )