22/11/20

Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη απαντάμε με ΑΠΕΡΓΙΑ στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία & τα δικαιώματα του λαού

 


Η 26η Νοέμβρη είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ! Είναι η μέρα που ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, φοιτητής και μαθητής καλείται να κάνει τον απολογισμό του και να αποδώσει στην πράξη το πραγματικό και ωφέλιμο νόημα της φράσης «ατομική ευθύνη». Είναι η ώρα που η ατομική ευθύνη πρέπει να μεταφραστεί σε συλλογική πάλη για την ίδια μας την ζωή που εδώ και 10 μήνες, από την έναρξη της πανδημίας, κοστολογείται ακριβά για τον καπιταλισμό που μας ορίζει και μας καλεί σε καθημερινό σιωπητήριο.

Μια μάχη κρίσιμη αφού στο στίβο της κρίνεται η ζωή και τα δικαιώματά μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γιατί η πανδημία είναι που «γεννάει» καθημερινά τραγικά νούμερα θανάτων μέσα στις ΜΕΘ, στη χώρα μας και παντού, αλλά και γιατί στο όνομά της «πεθαίνουν» δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων.

Στις 26 Νοέμβρη να κάνουμε ένα γενικό lockdown στους χώρους δουλειάς, στην παραγωγή, στις υπηρεσίες του ιδιωτικού και του κρατικού τομέα. Οι εποχικά εργαζόμενοι που κλήθηκαν να ζήσουν με 500 ευρώ, όσοι είναι σε αναστολή, οι άνεργοι που δεν πήραν τίποτα. Να μην αφήσουμε να παγιωθεί η «φτώχεια»!

 Στις 26 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί:

-  Δεν ανεχόμαστε τα τεράστια κενά στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και την άρνηση της να πειράξει την κερδοφορία από τους κλινικάρχες, κοροϊδεύοντας με την «επίταξη».

-    Δεν ανεχόμαστε να κοροϊδεύουν το σαμιακό λαό που έχει χτυπηθεί από το σεισμό. Ακόμη και οι εξαγγελίες για αποζημιώσεις, αναστολές εργαζομένων, μετακίνηση ασφαλιστικών, φορολογικών εισφορών κλπ, που είναι πολύ πίσω από το μέγεθος των πραγματικών αναγκών, δεν έχουν υλοποιηθεί στο ελάχιστο αφού ακόμη δεν έχει βγει υπουργική απόφαση για όλα αυτά. Ακόμη υπάρχουν άστεγοι, μισογκρεμισμένα και ερειπωμένα κτίρια που δεν πρέπει να κοστίσουν τις ζωές άλλων παιδιών.

-  Δεν ανεχόμαστε το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, που καταργεί το 8ωρο και νομιμοποιεί τη 10ωρη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες, γενικεύει τη δουλειά τις Κυριακές. Φέρνει νέες μειώσεις μισθών, θεσμοθετεί μισθό 200€ στο όνομα της ανεργίας, εξαγγέλλει αντιδραστικές αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση.

-   Δεν ανεχόμαστε την περιστολή του απεργιακού δικαιώματος, τον  περιορισμό των διαδηλώσεων, το ηλεκτρονικό φακέλωμα στα συνδικάτα. Η φιλοδοξία τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, να απαλλάξει την εργοδοσία από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

-   Δεν ανεχόμαστε η πανδημία να αξιοποιείται σαν πρόσχημα για να μπει φίμωτρο στη λαϊκή πάλη. Το όργιο καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση στις 17 Νοέμβρη στο κέντρο της Αθήνας και αλλού το αποδεικνύει.

Καλούμε τους συναδέλφους στα super market, στην οικοδομή, στις μεταφορικές, στο αεροδρόμιο, στα καταστήματα και τις αποθήκες στις 26 Νοέμβρη να ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ! Τα τηλέφωνα και τα λαπτοπ της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης να σταματήσουν!

Στις 26 Νοέμβρη με πολύμορφες παρεμβάσεις και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, στέλνουμε και από τα νησιά μας μήνυμα σε κράτος και εργοδοσία ότι οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη! Με οργάνωση, μαζικότητα και αποφασιστικότητα παλεύουμε για το δίκιο μας! Για τη ζωή μας! Για τα δικαιώματά μας! Για να μην περάσει η τρομοκρατία, η σιωπή, η ηττοπάθεια. Αυτή είναι η πιο σημαντική ευθύνη που πρέπει να αναλάβει η εργατική τάξη και ο λαός, και η μόνη που μπορεί να δώσει πραγματική διέξοδο.

Και με τις μάσκες έχουμε φωνή και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ !

-   Να αποσύρει το υπουργείο Εργασίας το αντεργατικό τερατούργημα.

-  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και όλες τις δομές υγείας των νησιών. Να θωρακιστεί το σύστημα υγείας στα νησιά.

-       -        Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και όχι ενοικίαση των υπηρεσιών του.

         -  Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

-   Μαζικοί έλεγχοι στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς για το κορονοϊό.

           -  Ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών ΤΩΡΑ!

        -  Επιδότηση ενοικίου 100% από το κράτος για όσους έμειναν άστεγοι από τον σεισμό, μέχρι ν’ αποκατασταθούν οι ζημιές.

       -  Να ελεγχθούν όλοι οι εργασιακοί χώροι. Να ελεγχθούν και να αποκατασταθούν όλα τα δημόσια κτίρια, οι υποδομές και τα ιστορικά μνημεία.

      -  Προτεραιότητα αποκατάστασης ζημιών στα σχολεία. Να μη χάσουν άλλη μια χρονιά τα παιδιά μας την επαφή με το σχολείο. Δε θα ανεχτούμε προσωρινές λύσεις τύπου κοντέινερ, να γίνουν μόνιμες.

        -  Να ξεκινήσουν ΤΩΡΑ οι κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κτιρίων.

        -  Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ  για την κάλυψη των πρώτων άμεσων αναγκών.

     -  Καμιά απόλυση εργαζομένου. Επιτέλους να βγουν σε αναστολή από 1/11 όλοι οι εργαζόμενοι που οι χώροι δουλειάς τους έχουν υποστεί ζημιές ή παραμένουν κλειστοί, ως την αποκατάστασή τους.

          -   Αυξημένο επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους σε Σάμο και Ικαρία χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

        -  Αποζημιώσεις 100% σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, επιχειρήσεις και όσους έχουν πληγεί από το σεισμό και το τσουνάμι (κτήρια, υλικοτεχνική υποδομή, αυτοκίνητα κλπ). Μέτρα ουσιαστικής στήριξής τους για όσο καιρό παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις τους.

         -  Απαλλαγή των πληγέντων από εφορία και δάνεια τραπεζών. Απαλλαγή υποχρεώσεων από ΟΤΕ, ΔΕΗ, ύδρευση. Κανένας πλειστηριασμός, κατάσχεση, διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ