24/11/20

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Σάμου: 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

 


26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Για την προστασία της υγείας, για άμεση αποκατάσταση στο 100% των πληγέντων από τον σεισμό, για μέτρα ασφαλείας σε χώρους δουλειάς, ενάντια στη θεσμοθέτηση της 10ωρης απασχόλησης με απλήρωτες υπερωρίες, για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, για τις ανατροπές στη ζωή και στα δικαιώματά μας,.

           Συνάδελφοι, είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι η κυβέρνηση "πατώντας" στην πανδημία ξηλώνει ότι με αγώνες και θυσίες ότι κατακτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

          Επιδιώκει την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακής αργίας, κάνοντας πρόβες χρόνια τώρα. Στο αντεργατικό νομοσχέδιο που προετοιμάζει περιλαμβάνονται ισχυρές ανατροπές στη ζωή των εργαζομένων, θεσμοθετώντας 10ωρη απασχόληση, απλήρωτες υπερωρίες, επέκταση της Κυριακάτικης εργασίας σε περισσότερους κλάδους.

          Οι συνάδελφοι στα σ/μ, στα ντελίβερι λιώνουν στα πόδια τους δουλεύοντας μέχρι τελικής πτώσης, με ωράρια ακανόνιστα. Οι εργοδότες πλουτίζουν. Η κυβέρνηση νομοθετεί για να πλουτίζουν ακόμα περισσότερο, κλέβοντας τη ζωή, τα δικαιώματα, τους μισθούς, την υγεία των εργαζομένων. 

          Κοντεύει μήνας από το σεισμό και οι εργαζόμενοι υποφέρουν, είτε γιατί καταστράφηκαν τα κτίρια που δούλευαν, είτε γιατί καταστράφηκαν τα σπίτια τους. Δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση μέχρι τώρα.

ΩΣ ΕΔΩ!

Καλούμε τους συναδέλφους στα σούπερ μάρκετ, στα ντιλίβερι, στα γραφεία, στα βενζινάδικα, στα χονδρεμπορικά, στο αεροδρόμιο,

στις 26 Νοέμβρη να ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ!

 

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

* Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Μαζικές προσλήψεις προσωπικού σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία στα νησιά μας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.

* Να αποσύρει το υπουργείο Εργασίας το αντεργατικό νομοσχέδιο

* Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Καμιά απώλεια εισοδήματος. Καμιά απόλυση

* Ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών. Επιδότηση ενοικίου 100% από το κράτος για όσους έμειναν άστεγοι από το σεισμό, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

* Απαλλαγή των πληγέντων από εφορία και δάνεια τραπεζών. Απαλλαγή από ΟΤΕ, ΔΕΗ ύδρευση. Κανένας πλειστηριασμός, κατάσχεση, διακοπή ρεύματος, νερού τηλεφώνου.

* Αποκατάσταση ζημιών στα σχολεία. Δεν ανεχόμαστε προσωρινές λύσεις που θα γίνουν μόνιμες όπως τα κοντέινερ.

* Τακτικές απολυμάνσεις στους χώρους των σ/μ, των χονδρεμπορικών, των γραφείων, των αποθηκών. Αυστηρά μέρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

* Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορωνοϊό δωρεάν σε όλους τους συναδέλφους

* Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

 

                                                                                                              Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ