25/11/20

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΗ ΟΓΕ) Ανακοίνωση για Απεργία 26 Νοεμβρίου


ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΟΓΕ)

ΟΜΑΔΑ ΟΓΕ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΚΑΛΕΣΜΑ

Συμμετέχουμε στην απεργία στις 26 Νοεμβρίου.

Συμμετέχουμε στις πολύμορφες παρεμβάσεις με όλα τα μέτρα προστασίας.

Η μάσκα είναι μέσον προστασίας της υγείας του λαού, όχι φίμωτρο!

Εργαζόμενες, άνεργες, νέες γυναίκες, αυτοαπασχολούμενες, συνταξιούχες.

Ο κρατικός μηχανισμός, επιβεβαίωσε  ακόμα μια φορά το «σπεύδε βραδέως» για την εφαρμογή, ακόμα και αυτών των μέτρων που είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες,  για την ανακούφιση των κατοίκων που επλήγησαν από τον σεισμό της 30ης του Οκτώβρη. Το «γοργόν και χάριν έχει» αφορά μόνο τα δώρα και τα προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ενώ οι οικογένειες μας βρίσκονται αντιμέτωπες και  με το 2ο κύμα της πανδημίας,

Οι εκμεταλλευτές του μόχθου μας συνεχίζουν να αδιαφορούν για τα δικαιώματά μας στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία, στην ίδια τη ζωή μας.

Όχι μόνο αδιαφορούν στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των γιατρών και υγειονομικών, για μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, τέτοια που θα περιόριζαν τα κρούσματα και τους θανάτους, αλλά μειώνουν στον προϋπολογισμό του 2021, την κρατική δαπάνη κατά 600 εκ!!.

Αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στις συγκοινωνίες, στα σχολεία με αποτέλεσμα να γίνονται εστίες υπερματάδοσης του ιού.

Τα ψίχουλα που δίνουν, με το σταγονόμετρο,  στους εργαζόμενους και επαγγελματίες που επλήγησαν από το lockdown δεν αφορούν το σύνολο των ανέργων.

Κτυπούν με λύσσα τα εργατικά δικαιώματα με νέους αντεργατικούς, αντιασφαλιστικούς  νόμους. Επιβάλλουν 10ωρη δουλειά και προωθούν μισθό των 200 ευρώ. Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου με την απαγόρευση απεργιών και διαδηλώσεων.

Η επέκταση της τηλεργασίας και της ευελιξίας τσακίζει, παραπέρα, την οικογενειακή, προσωπική ζωή μας, την έλλειψη μέτρων προστασίας της μητρότητας, τον αποκλεισμό των νέων εργαζόμενων μητέρων από την άδεια και το επίδομα άδειας μητρότητας.

Δεν θα τους αφήσουμε. Ενώνουμε την φωνή μας με τα συνδικάτα, μετατρέπουμε την ατομική μας ευθύνη σε συλλογικό αγώνα για να προστατέψουμε την υγεία μας, την ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας,  τα δικαιώματα μας  από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.