1/11/20

Ξεν/λοι-Επισιτισμος:Αναβολή κινητοποίησης στον ΟΑΕΔ Σάμου- Μέτρα στήριξης στους σεισμοπληκτους-καμιά απόλυση


 ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020 –

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ

Το σωματείο εργαζομένων στα ξενοδοχεία, τα τουριστικά γραφεία και τα επισιτιστικά επαγγέλματα Σάμου εκφράζει τη βαθειά οδύνη μας για το χαμό των 2 παιδιών μας και τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους. Συμπαραστεκόμαστε στους τραυματίες και στους συνανθρώπους μας που έχουν υποστεί καταστροφές στις οικείες τους και τα μαγαζιά τους.

Η προγραμματισμένη κινητοποίηση για τις 2 Νοέμβρη, στα πλαίσια της κοινής δράσης με τα ταξικά συνδικάτα του κλάδου μας πανελλαδικά, στον ΟΑΕΔ Σάμου ακυρώνεται λόγω των συνθηκών και του ότι η υπηρεσία παραμένει κλειστή. Επικαιροποιούμε ωστόσο τα αιτήματά μας για την υπεράσπιση της δουλειάς, των μισθών και των δικαιωμάτων μας.

Δε μας έφταναν όσα βιώνουμε με τη νέα οικονομική κρίση όπου πριν καλά καλά τελειώσει η πετσοκομμένη σεζόν, η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα των επιχειρηματικών ομίλων, είχαν έτοιμα τα σχέδια για να νομιμοποιήσουν την «κλεψιά» που μας έκαναν τόσα χρόνια οι μεγαλοεπιχειρηματίες σε επισιτισμό και ξενοδοχεία, τώρα θα υποστούμε και τις συνέπειες του εγκέλαδου.

Με το ίδιο σθένος που δίνουμε τη μάχη ενάντια στη νομιμοποίηση του 7ήμερου, των 12ωρων, των απλήρωτα ρεπό και των υπερωριών, της εκ περιτροπής εργασίας (μισή δουλειά – μισός μισθός), αναστολής συμβάσεων, της κατάργησης των συλλογικών μας συμβάσεων, του νέου συνδικαλιστικού νόμου, υψώνουμε το ανάστημά μας ενάντια στο γύρο των νέων απολύσεων που μπορεί να γίνουν με αφορμή τον εγκέλαδο.

Ζητάμε, λοιπόν, να παρθούν τώρα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων χωρίς ελεημοσύνες όπως έσπευσαν αμέσως να ανακοινώσουν τράπεζες και άλλα ευαγή ιδρύματα. Η κυβέρνηση πρέπει να αποζημιώσει τους πληγέντες στο 100% των ζημιών και να αποκαταστήσει γρήγορα τις ζημιές σε δημόσια κτίρια, δρόμους, ύδρευση και άλλες υποδομές. Όπως εύκολα τσακίζουν τα δικαιώματά μας γα να χτίσουν το τουριστικό θαύμα που πλασάρουν στους τουριστικούς ομίλους, έτσι κι εμείς απαιτούμε να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα για όσους χτίζουν το τουριστικό θαύμα:

 

·       Να παρθούν τώρα μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες. Αποζημίωση στο 100% των ζημιών αλλά και των καταστροφών σε δημόσια κτίρια, δρόμους, ύδρευση και άλλες υποδομές. 

·       Να απαγορευτούν οι απολύσεις.

·       Να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ και όλες οι αντεργατικές διατάξεις που ψηφίστηκαν με αφορμή την πανδημία.

·       Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

·       Να δοθούν κανονικά το δώρο Χριστουγέννων, οι άδειες και το επίδομα αδείας με βάση το μισθό των εργαζομένων.

·       Δωρεάν πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή και στο πρόγραμμα “Συν-εργασία”.

·       Να ενταχτούν όλοι οι εργαζόμενοι του Επισιτισμού στον μηχανισμό στήριξης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·       Να πληρώνεται την πρώτη βδομάδα κάθε μήνα η αποζημίωση ειδικού σκοπού».

·       Να μην περάσει το αίσχος των απλήρωτων υπερωριών.

·       Να χορηγηθεί σε όλους τους ανέργους το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας.

·       Άμεση διακοπή πληρωμών και χρεώσεων σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και εφορία.

·       Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς. Ένταξη των διανομέων, μαγείρων, καμαριέρων, β σερβιτόρων στα ΒΑΕ

·       Να υπογραφούν ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή τους σε όλο τον κλάδο.

·       Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και ένταξη του κλάδου του Επισιτισμού.

·       Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για όλους, δημόσια, υποχρεωτική.

·       Κατάργηση του νόμου Βρούτση - Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

·       Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και στην Ασφάλιση.

·       Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών.


 

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

 

Ø  Επικοινωνούμε με το σωματείο μας και το Εργατικό Κέντρο για ό,τι χρειαστεί στα τηλ: 6945342108, 6948820086, 6986293958

Ø  Προχωράμε τις επόμενες μέρες σε Τοπικές Γενικές Συνελεύσεις σε Βαθύ και Καρλόβασι για την οργάνωση της δράσης μας