15/11/20

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ): Περιοδεία σε Μυτιληνιούς και Κοκκάρι

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αντιπροσωπεία του συλλόγου γυναικών Μυτιληνιών, στα πλαίσια της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης, πραγματοποίησε περιοδεία στους Μυτιληνιούς και στο Κοκκάρι.

Ο φονικός σεισμός στο νησί μας προκάλεσε και τεράστιες υλικές καταστροφές, το μέγεθος των οποίων ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Είναι οδυνηρά εντυπωσιακή η εικόνα των γκρεμισμένων παλαιών κτισμάτων, πολλά εκ των οποίων ήταν ετοιμόρροπα.

Διαπιστώσαμε την ανησυχία και την απόγνωση  των κατοίκων που έμειναν άστεγοι ή τα σπίτια τους κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα. Για την ανησυχία και τον φόβο που προκαλούν, σε όλους μας, τα πολλά εναπομείναντα ετοιμόρροπα δίπλα στα κατοικήσιμα σπίτια μας.


Διαπιστώσαμε, επίσης μοναχικούς ανθρώπους που σε συνεργασία με το προσωπικό του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» θα δεχθούν τις υπηρεσίες του.

Ο σύλλογός γυναικών Μυτιληνιών συμμετέχει στην Επιτροπή Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης που δημιουργήθηκε από το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία και άλλους φορείς.

Καλούμε τα μέλη μας, τους συγχωριανούς μας να μετατρέψουμε την στεναχώρια μας, την ανησυχία μας, τους φόβους μας σε οργανωμένο αγώνα  για να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών με βάση τις πραγματικές ανάγκες.


 Να παρθούν γρήγορα τα μέτρα για τα ετοιμόρροπα, να μη χαθούν άλλες ζωές.

Να δρομολογηθούν, επιτέλους, αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα.

Δεδομένου ότι απευθυνόμαστε σε μια ανάλγητη κυβέρνηση που δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα νοσοκομεία, στου χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μεταφοράς, στα σχολεία για τον περιορισμό των κρουσμάτων και των θανάτων, που δεν εξασφαλίζει αξιοπρεπές εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους, άνεργους  που επλήγησαν από τα lockdown, η συμμετοχή και η σθεναρή στήριξη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης αποτελεί την μόνη ελπίδα για τον απλό λαό του νησιού μας.


14/11/20