15/11/20

Άρθρο του Βάλσαμου Συρίγου, γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας

 


Η κυβέρνηση μπροστά στο έγκλημα που διαπράττει ενάντια στην δημόσια υγεία, νιώθει την οργή του λαού να μεγαλώνει και να πνίγει την πολιτική της.

Αυτή την πολιτική που έκανε το δημόσιο σύστημα Υγείας ένα χάρτινο πύργο έτοιμο προς κατάρρευση. Γνωρίζουν ότι τα θύματά από τον κορονοϊό έχουν την υπογραφή τους, την υπογραφή του κέρδους για τους λίγους και φτώχεια και θάνατος για τους πολλούς.

Δεν πήραν γιατρούς, νοσηλευτές, δεν άνοιξαν εντατικές από συνειδητή επιλογή. Η κυβέρνηση, δυστυχώς για τον ελληνικό λαό έχει ένα παράδειγμα, τις άλλες καπιταλιστικές χώρες, όπου η τακτική είναι παρόμοια. Όμως γνωρίζει ότι η συνεπής στάση των υγειονομικών και των συνδικάτων, τα ρεαλιστικά αιτήματα που προβάλουν και σώζουν ζωές και όχι κέρδη έχουν αγκαλιαστεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας και το επιχείρημα «πεθαίνουν και αλλού, αλλού είναι χειρότερα» δεν περνάει.

Έτσι, στοχοποιεί τους αγωνιστές υγειονομικούς το ταξικό κίνημα μπροστά στο Πολυτεχνείο. Νομίζει ότι έτσι και με την πληρωμένη προπαγάνδα των παπαγάλων θα βάλει αυτούς που την αποκάλυψαν στο κάδρο των υπευθύνων για την πανδημία. Δημιουργεί κλίμα από τώρα με σκοπό να ξύσει πληγές με τους μπογδάνους και τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο. Θέλουν να στήσουν σκηνικό παραπληροφόρησης και προπαγάνδας για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την πανδημία. Το κίνημα έχει πείρα 130 χρόνια στην πλάτη του, έμαθε από προβοκάτσιες και επιθέσεις κάθε λογής.

Κάντε ότι θέλετε, κάντε αναπαράσταση με εκκενώσεις του Πολυτεχνείου, κατεβάστε και ένα άρμα μπροστά στην πόρτα. Δώστε τα διαπιστευτήριά σας στον πρέσβη.

Το Πολυτεχνείο θα σας στοιχειώνει, γιατί τα αιτήματά του είναι επίκαιρα και συναντιούνται με τους σύγχρονους αγώνες, γιατί ενώνονται με τις φωνές των υγειονομικών, των εργαζομένων. Γιατί το ψωμί, παιδεία, ελευθερία, αυτά τα τρία ταπεινά και πολύτιμα αγαθά το σάπιο σύστημά σας αδυνατεί να τα εξασφαλίσει. Πόσο μάλλον την υγεία, τη στέγη, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού.

Γι' αυτούς τους λόγους εμείς θα τιμήσουμε το Πολυτεχνείο, όπως του αρμόζει σε συνθήκες πανδημίας. Εσείς ξέρουμε τι θα κάνετε.

Απλά, το φόβο μας να 'χετε…