8/11/20

Δελτίο Τύπου με τις αποφάσεις από τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΣ

 


                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Κ.Σ.

 

Σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματίες, συνολικά για το λαό των νησιών μας συνεδρίασε την Παρασκευή 6/11 το Δ.Σ. του Ε.Κ.Σ.

 Ο φονικός σεισμός που κόστισε τη ζωή σε δύο αθώα παιδιά και τεράστιες καταστροφές σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, δημόσιες υποδομές, οικοσκευές και αυτοκίνητα, ήταν το καίριο χτύπημα για πολλούς σαμιώτες. Έγινε σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας, καθολικού lockdown πανελλαδικά. Σήμερα που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες χτυπιούνται από την οικονομική κρίση, την οποία επιταχύνει η πανδημία, η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία του λαού, προωθώντας ως «φάρμακο για πάσα νόσο» την «ατομική ευθύνη». Ταυτόχρονα συνεχίζει αμείλικτα την αντιλαϊκή πολιτική της φέρνοντας νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, διαλύει ακόμη περισσότερο εργασιακά και ασφάλιση, χτυπάει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

 Το Εργατικό Κέντρο Σάμου έχει ευθύνη να οργανώσει τον αγώνα για μέτρα προστασίας και στήριξης του λαού των νησιών από τις συνέπειες του σεισμού, για μέτρα προστασίας της υγείας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στα αντεργατικά νομοθετικά εκτρώματα που διαλύουν παραπέρα ζωή και δικαιώματα.


Στα πλαίσια αυτά αποφασίζει:

·   Συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης και καλεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα σε Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο, τα Δ.Σ. των Σωματείων, των συλλόγων αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, γυναικών,  γονέων και όλους τους μαζικούς και λαϊκούς φορείς, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε από κοινού την αγωνιστική μας δράση.

·     Ενώνουμε τη φωνή μας με Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία απ όλη τη χώρα και αποφασίζουμε και για το νομό μας Πανεργατική Απεργία στις 26 Νοέμβρη.

·  Την οργάνωση στη Σάμο, του αγωνιστικού εορτασμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη.

·     Περιοδείες σε χώρους δουλειάς και συσκέψεις.

 

Καλούμε τα σωματεία να συνεδριάσουν, να συζητήσουν, να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων και των οικογενειών τους, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες βάζοντας μπροστά τις λαϊκές ανάγκες και έχοντας ως σταθμό της δράσης τους την Απεργία της 26η Νοέμβρη.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό του νησιού για οποιαδήποτε ανάγκη έχουν να επικοινωνούν με το Εργατικό Κέντρο.

 Όλοι στον Αγώνα για την υγεία, τη ζωή και τα δικαιώματά μας!

Όλες οι δράσεις θα γίνουν με όλα τα μέτρα προφύλαξης που υποδεικνύουν οι ειδικοί για την υγεία, όπως άλλωστε κάνουμε έως τώρα.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ