21/1/21

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος για μονομερής δηλώσεις καλλιτεχνών

                                


«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» Σαπφούς 10 – Αθήνα

Τηλ.Επικοινωνίας : 210.3213694, 210.3215246, φαξ : 210.3240827

Ιστοσελίδαwww.pmu.gr/ - Facebook :   https://www.facebook.com/pmu.gr

e-mail : pmu@pmu.gr

 

 

Άνοιξε σήμερα, όπως είχε ανακοινωθεί, η πλατφόρμα για τις μονομερείς δηλώσεις των εργαζόμενων της Τέχνης και του Πολιτισμού, δηλαδή για τους εμπρόθεσμα εγγεγραμμένους (μέχρι 10 Γενάρη) στο Μητρώο Καλλιτεχνών. Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι 31 Γενάρη. Την πλατφόρμα θα βρείτε στην διεύθυνση: https://supportemployees.services.gov.gr/ στην οποία μπαίνετε με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet. 

 

Οδηγίες για την υποβολή της δήλωσης

 

Με την εισαγωγή των κωδικών Taxisnet ανοίγει η αρχική οθόνη της πλατφόρμας (δείτε συνημμένη εικόνα). Εκεί επιλέγουμε "Υπεύθυνες δηλώσεις καλλιτεχνών, ξεναγών, τουριστικών συνοδών" (στην αριστερή πλευρά της οθόνης) και ανοίγει η οθόνη υποβολής της δήλωσης. Στα πεδία συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας.

 

Στα πεδία "μήνας/έτος αναφοράς δήλωσης" συμπληρώνουμε τον μήνα και το έτος που αφορά η δήλωση (Νοέμβρης 2020, Δεκέμβρης 2020). Θυμίζουμε πως πρέπει να κάνουμε ξεχωριστή δήλωση για κάθε μήνα. Μην μας προβληματίσει το ότι εισάγουμε έτος 2020 και το σύστημα το μετατρέπει σε 2.020. Στην απορία συναδέλφων γιατί ζητούν το έτος αναφοράς, προφανώς ενσωματώνουν το πεδίο αυτό για χρήση με το νέο έτος, όταν (και εάν) δοθεί αποζημίωση για Γενάρη-Φλεβάρη.

 

Υπενθυμίζουμε πως δεν είναι δικαιούχοι της Αποζημίωσης μέσω μονομερούς δήλωσης:

1. όσοι έλαβαν την Αποζημίωση για τον μήνα αναφοράς λόγω αναστολής.

2. όσοι έχουν ενεργή σύμβαση εργασίας πλήρους μισθοδοτικού μήνα, δηλαδή 25 ένσημα για τον μήνα αναφοράς (όσοι έχουν λιγότερα από 25 ένσημα είναι δικαιούχοι).

3. όσοι είναι σε πρόγραμμα επιδότησης ανέργων του ΟΑΕΔ για τον μήνα αναφοράς.

 

Στείλτε ότι απορίες υπάρχουν μέσω mail ή στην σελίδα μας στο Facebook, θα κάνουμε προσπάθεια να απαντήσουμε με την βοήθεια και του λογιστή μας. 

 

Τέλος απευθύνουμε έκκληση σε όλους για ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης του Συλλόγου μας, προκειμένου να μπορέσουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη του κλάδου στους συναδέλφους μας που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Υπενθυμίζουμε πως καταθέσεις για το ταμείο αλληλεγγύης γίνονται στον παρακάτω λογαριασμό Εθνικής Τράπεζας

𝗚𝗥 𝟬𝟴𝟬 𝟭𝟭𝟬𝟬 𝟰𝟬 𝟬𝟬 𝟬𝟬 𝟬𝟬 𝟰𝟬𝟲𝟬 𝟴𝟬𝟲𝟮𝟲𝟰