11/2/21

Οικοδόμοι Ικαρίας: Κάλεσμα και στάση εργασίας την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου για την υγεία


 ΚΑΛΕΣΜΑ στην  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

 Συνάδελφε οικοδόμε, εργαζόμενε στις κατασκευές και τα συναφή επαγγέλματα,

 Έλληνα και μετανάστη

 

  Ένας χρόνος πέρασε σχεδόν από την έναρξη της πανδημίας πολλές περιοχές της χώρας είναι πάλι στο κόκκινο. Το δημόσιο σύστημα υγείας αφήνεται ανοχύρωτο μπροστά στο 3ο κύμα αφού οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση του και θωράκιση των υγειονομικών, της υγείας του λαού, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.

 Αν ενδιέφερε την κυβέρνηση η υγεία του λαού, θα ενίσχυε το δημόσιο σύστημα υγείας, θα θωράκιζε τους χώρους δουλειάς με μέτρα προστασίας. Θα έπαιρνε μέτρα για το συνωστισμό στα ΜΜΜ, για να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια εξασφαλίζοντας την υγεία και την προστασία εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών

  Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία ως ευκαιρία κλείνει όποιες εκκρεμότητες- απαιτήσεις της εργοδοσίας είχαν αφήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προχωρώντας στις ανατροπές του αιώνα προς χάρη των επιχειρηματικών ομίλων! Ο ΣΕΒ προτείνει,               η κυβέρνηση νομοθετεί!

  Μέσω των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, εγκυκλίων, αλλά και νομοσχεδίων που είναι στα σκαριά, χτυπάει το λαϊκό εισόδημα και τους μισθούς, δυναμώνει την ευελιξία με συνεχή πλήγματα στο ωράριο, προχωρά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, ενισχύει την επίθεση της στο δικαίωμα στην απεργία και στους αγώνες των εργαζομένων.

  Η αιτία για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δεν είναι η έκτακτη κατάσταση της πανδημίας, ούτε η ανικανότητα των κυβερνητικών στελεχών. Πρόκειται για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που θεωρεί την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας «κόστος» για το κράτος και «όφελος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας. Η Υγεία είναι γι αυτούς πεδίο για κερδοφόρες μπίζνες και η πανδημία μία ακόμα «χρυσή ευκαιρία» για περισσότερα κέρδη.

 Παρά τα μεγάλα λόγια, τα κενά στο Νοσοκομείο και το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν πολλά, με ευθύνη τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ενδεικτικό είναι ότι δεν υπάρχει ούτε καν πνευμονολόγος, ενώ η πλειοψηφία των κλινικών (πχ παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, γυναικολογική, καρδιολογική) δεν έχουν το προσωπικό για να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση.

 Το Κ.Υ. Ευδήλου και τα περιφερειακά ιατρεία των νησιών μας λειτουργούν με κενά, ενώ υπάρχουν περίοδοι που δεν έχουν κανένα γιατρό. Το δε περιφερειακό ιατρείο Φούρνων στο τέλος του μήνα θα μείνει με ένα γιατρό. Το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να λειτουργήσει πάντα σε 24ωρη βάση, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

 Μόλις προχτές η κυβέρνηση δια μέσω της ίδια της παρουσίας του πρωθυπουργού στο Κ.Υ Ευδήλου «εγκαινίασε» εμβολιαστικό κέντρο για την πανδημία, χωρίς ακόμα αυτή την ώρα να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί του πληθυσμού!

 

  Συνεχίζοντας τις πάγιες διεκδικήσεις μας για: γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας Ευδήλου, τα περιφερειακά ιατρεία των νησιών, επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εμβολίων για τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

Παλεύουμε για Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και ΠΦΥ

με κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.

 

  Στηρίζουμε τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, όλων των υγειονομικών πανελλαδικά, που με υπεράνθρωπη δύναμη παλεύουν 11 μήνες όχι μόνο ενάντια στην πανδημία, αλλά και κόντρα στις τεράστιες ελλείψεις, τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας, την κυβερνητική τρομοκρατία, τις απειλές και τις διώξεις.

 

 Για όλη αυτή τη συνεχιζόμενη τραγική κατάσταση στο χώρο της Δημόσιας Υγείας:

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου συνεδρίασε και αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάση εργασίας  την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου από 11:00 έως 15:00 για όλους τους εργαζόμενους στον χώρο των κατασκευών.

 

  Καλούμε  τους συναδέλφους , τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας              της δημόσιας υγείας (μάσκες, αποστάσεις) στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην Υγεία την ίδια μέρα, στην πλατεία Αγίου Κηρύκου στις 12:00.

 

 

Η Διοίκηση