21/2/21

Τώρα μέτρα για την υγεία του λαού λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στο νησί

 


Εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στο νησί μας, κυρίως σε μαθητές και τη δικαιολογημένη ανησυχία πολλών λαϊκών οικογενειών, πρέπει εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία των μαθητών και του λαού μας.
o     Άμεσα να γίνουν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο τον πληθυσμό, σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, με ευθύνη του κράτους. Καμιά οικογένεια να μην αναγκαστεί να πληρώσει από την τσέπη της πχ για να κάνει μοριακό τεστ.

o    Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και υπεύθυνη ενημέρωση τι να κάνουν γονείς και κάτοικοι του νησιού, με ευθύνη του κράτους.

o   Διασφάλιση του εισοδήματος και των μεροκάματων σε όλους όσοι χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα ώστε να μην υπάρχει διασπορά του ιού. Κανένας να μη χάσει τη δουλειά επειδή πρέπει να προστατεύσει την υγεία του και την υγεία των συμπολιτών του. Άδειες ειδικού σκοπού στις ευπαθείς ομάδες.

o   Επιπλέον μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

o  Απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσια κτήρια και εργασιακούς χώρους.

o    Παροχή δωρεάν όλων των μέσων προστασίας του πληθυσμού και κυρίως στα σχολεία πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ καθώς και μέριμνα για τακτική καθαριότητα και απολυμάνσεις.

o   Άμεσα να ικανοποιηθεί το αίτημα για μείωση των μαθητών ανά τάξη και 15μελή τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και σχολικών καθαριστριών, πιο συχνά δρομολόγια λεωφορείων για την μετακίνηση των μαθητών ώστε να μην συνωστίζονται.

o   Στελέχωση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας με το απαραίτητο προσωπικό για covid και τις πάγιες ανάγκες.

 

Είναι κρατική υποχρέωση η διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας του λαού μας και η παρεμπόδιση της διασποράς στο νησί μας.  Ο αγώνας για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού μας πρέπει να δυναμώσει και να είναι ανυποχώρητος.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ