23/2/21

Σωματεία - Φορείς Ικαρίας: Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις της ΟΕΝΓΕ Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό σε βάρος των υγειονομικών

 

Η εξέλιξη της πανδημίας και η διασπορά της με σταθερούς ρυθμούς τους τελευταίους μήνες είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικόμέτρο στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, κανένα μέτρο προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Σήμερα, όλο και περισσότεροι ομολογούν ότι η καρδιά του προβλήματος είναι στους χώρους δουλειάς. Αυτό ομολογούν επιστήμονες λοιμωξιολόγοι, ο συγχρωτισμός δεκάδων εργαζομένων σε χώρους δουλειάς ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η κινητικότητα που έχουν οι διάφορες περιοχές.

  Η επιβολή τοπικών lockdown δεν λύνει το πρόβλημα αφού δεν αντιμετωπίζεται ο ανεξέλεγκτος συγχρωτισμός στους μεγάλους χώρους δουλειάς, ενώ με αντίστοιχα λειψά μέτρα ανοίγουν τα σχολεία, που ξεκίνησαν την λειτουργία τους χωρίς να προσληφθούν οι αναγκαίες για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων καθαρίστριες. Την ίδια στιγμή τα υποστελεχωμένα από προσωπικό, χωρίς υλικά και μέσα, Κέντρα Υγείας μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα χωρίς καμία υποδομή, «κλείνοντας» μάλιστα υπηρεσίες πρόληψη και αντιμετώπισης άλλων ασθενειών.

Φτάνει πια!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα.

 

  Εκφράζοντας την συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών της Ελλάδας, συνυπογράφουμε την από 9/2/2021 ανοικτή επιστολή της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας).

 Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την τακτική συκοφάντησης και στοχοποίησης των υγειονομικών. Μέσα από σωρεία απαράδεκτων αυταρχικών εισαγγελικών και πειθαρχικών διώξεων καθώς και εκδικητικών μετακινήσεων - απολύσεων ενάντια σε υγειονομικούς (πρόεδρο ΟΕΝΓΕ, πρόεδρο ΠΟΕΔΗΝ, πρόεδρο ΕΝΙΘ, εκπροσώπους υγειονομικών νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, Διευθύντρια Παθολογικής νοσοκομείου Ρεθύμνου, πρόεδρο σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", κλπ).

 

  Ως μια εκδήλωση ουσιαστικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους  ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην επιδημία του κορωνοϊού. Καλούμε τους εργαζόμενους της Ικαρίας την Τρίτη 23/2/21 -τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας –να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων στην υγεία (Πλατεία Αγ. Κηρύκου στις 12:00).


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ -ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ (μέλος ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ