8/2/21

ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Kινητοποίηση ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Kινητοποίηση ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης:

Τετάρτη 10 Φλεβάρη στις 18:00 μμ, στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

Η κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί εν μέσω πανδημίας, φέρνοντας προς ψήφιση ένα ακόμη έκτρωμα, ένα ακόμη χτύπημα στο δικαίωμα της μόρφωσης των παιδιών μας. Η καταστολή και η αστυνομοκρατία δε θα κάμψουν τον αγώνα μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων και του λαού που δε φοβούνται να κινητοποιηθούν και να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου το απόγευμα της Τετάρτης 12 Φλεβάρη στις 18.00, στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ και καλούμε τα σωματεία – μέλη μας να πάρουν επίσης αποφάσεις συμμετοχής, απαιτώντας την απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που εντείνει την καταστολή στα ΑΕΙ, βάζει πανεπιστημιακή αστυνομία και επιπλέον φραγμούς στην πρόσβαση στη μόρφωση. Οι ίδιοι που κλείνουν χωρίς να λαμβάνουν μέτρα σχολεία και πανεπιστήμια, φταίνε και που στη Σάμο δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα όλων των σχολείων μετά το σεισμό και που έχουν μετατρέψει την τηλεκπαίδευση σε φάρμακο για πάσα νόσο ώστε να κλείνουν με το παραμικρό και να συνεχίζουν να μη λαμβάνουν μέτρα.

Όλοι στους δρόμους για την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Την απόσυρση του νομοσχεδίου.
  • Επαναλειτουργία όλων των σχολών του πανεπιστημίων από το εαρινό εξάμηνο. Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και σχολές με κριτήριο την εύρυθμη λειτουργία τους και την ασφάλεια μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία και σεισμό.
  • Να έρθουν εδώ και τώρα προκατασκευασμένες αίθουσες στα σχολεία που υπάρχει μεγάλη ανάγκη, παίρνοντας υπόψη την ανάγκη για 15μελή τμήματα.
  • Να δρομολογηθούν λύσεις για την επισκευή των σχολείων και για τη ανέγερση νέων σχολικών και σύγχρονων μονάδων για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας) με ευθύνη του κράτους.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς και να γίνει πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας. Να εξασφαλιστεί η μεταφορά όλων των μαθητών
  • Όχι σε αστυνομία και διαγραφές στα πανεπιστήμια.
  • Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με των πανεπιστημίων.
  • Καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, εργαζομένων, φοιτητών, αγωνιστών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις
  • Τακτικά και δωρεάν τεστ σε όλους.
  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία