15/3/21

Συλλαλητήριο Τετάρτη 17 Μάρτη 7 μ.μ. στην πλατεία Ευδήλου

 


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Μ Ο Σ   Τ Ω Ρ Α

ΟΛΕΣ  ΚΑΙ  ΟΛΟΙ  ΣΤΟ  ΠΑΝΙΚΑΡΙΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ  17  ΜΑΡΤΗ  7 μ.μ.  πλατεία Ευδήλου

Για την προστασία της Υγείας, της Παιδείας και την επιβίωση του λαού.

Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική βία και καταστολή!

       Ένας χρόνος πέρασε από την ώρα που η πανδημία έφτασε και στην χώρα μας, την οποία βρήκε ανοχύρωτη μιας και γι’ αυτό είχαν «φροντίσει» όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες η κάθε μία ξεχωριστά είχαν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην αποδυνάμωση και  απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας προς όφελος των ιδιωτικών μονάδων. 

   Ο εργαζόμενος λαός της χώρας μας όλο αυτόν τον ένα χρόνο έκανε τεράστιες θυσίες, υπακούοντας στις οδηγίες των ειδικών έμεινε  κλεισμένος μέσα περιμένοντας από την κυβέρνηση την ίδια ώρα να εξοπλίσει και να δυναμώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε αυτό να ανταπεξέλθει σε συνθήκες μιας πανδημίας πρωτόγνωρης για όλους μας, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα στα ΜΜΜ, στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους, για την υγεία και την ασφάλεια του.  

     Η κυβέρνηση όμως επέλεξε να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο που ακολουθούσε και τα προηγούμενα χρόνια. Άφησε αθωράκιστο το ΕΣΥ επιδιώκοντας την οριστική διάλυσή του. Την ίδια ώρα όχι μόνο δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού αλλά αντιθέτως αξιοποιώντας την πανδημία έφερε νέους αντεργατικούς νόμους, ενώ  με καταστολή και αυταρχισμό προσπαθεί να κλείσει τον στόμα σε όποιον αντιστέκεται.

      Η καταστολή, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, οι -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες, είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού και της νεολαίας για την εξέλιξη της πανδημίας, της προσπάθειας να μπει "φίμωτρο" στους δίκαιους αγώνες και διεκδικήσεις για την προστασία της υγείας και της ζωής μας!

      Είναι συνειδητή προσπάθεια της κυβέρνησης να φορτώσει την πανδημία στις πλάτες των εργαζομένων, των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων. Μιλάνε για lockdown, αλλά το lockdown τους είναι μόνο για εμάς, να μη μπορέσουμε να διαμαρτυρηθούμε για την επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία, στην παιδεία, στο εισόδημα, στο δικαίωμά μας στη σταθερή εργασία.

 

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ!

       Η κατάσταση για την εργατική τάξη έχει φτάσει πραγματικά στο απροχώρητο με τους απλήρωτους λογαριασμούς  σε δάνεια, ενοίκια, ηλεκτρικό κ.α, εξαιτίας της ανυπαρξίας ισχυρών μέτρων στήριξης των εργαζομένων, να δυσχεραίνουν την ούτως ή άλλως δύσκολη οικονομική κατάστασή τους.

     Το ποτήρι πλέον ξεχείλισε. Τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, οι 1000δες νεκροί, οι νέοι αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι, η κρατική καταστολή και βία, οι χιλιάδες νέοι άνεργοι, είναι ο προπομπός για αυτά που θα ακολουθήσουν εάν δεν παρέμβει αποφασιστικά τώρα ο εργαζόμενους λαός. Εάν δεν στρέψει το βλέμμα του και τα πυρά του κατά αυτής της πολιτικής και του σάπιου συστήματος που υπηρετεί. 

 

Τώρα είναι η ώρα για αγώνα και για ζωή.

Η οργανωμένη δράση του λαού είναι αυτό που τους φοβίζει.

 

    Η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη, σε όλα τα μέτωπα, αν δεν υπήρχαν τα ταξικά σωματεία να κάνουν χιλιάδες παρεμβάσεις σε όλους τους κλάδους. Για αυτό και έχουν λυσσάξει στην κυριολεξία, να δυσφημήσουν τους αγώνες και τους μπροστάρηδές τους. Για αυτό χτυπάνε στο ψαχνό και συλλαμβάνουν φοιτητές, υγειονομικούς, άλλους αγωνιστές που διεκδικούν τα δικαιώματά μας. Για αυτό επιτίθενται σε ανυποψίαστους πολίτες για να εμπεδωθεί ο φόβος, για να φιμωθούν τα στόματά μας.

 

        ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

§   Γενναία αύξηση  κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

§   Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

§   Επιτάχυνση των διαδικασιών εμβολιασμού και πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

§   Να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, με όλα τα μέτρα προστασίας

§   Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα  Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

§   Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

§   Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

 

Το συλλαλητήριο στις 17 Μαρτίου να αποτελέσει σταθμό στην κλιμάκωση της δικής μας αντεπίθεσης, να κάνουμε lockdown στην πολιτική τους.

 

   Καλούμε όλο τον ικαριακό λάο, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους συλλόγους γονέων, τους φοιτητές, με όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις) να μεγαλώσουν τη φωνή που λέει ότι δεν θα μας φιμώσουν, ότι και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ                                   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ (μέλος ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ