14/3/21

Δελτίο τύπου για συγκέντρωση ενάντια καταστολή και βία και αυτοκινητοπορεία για προσφυγικό-μεταναστευτικό

 


Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει αγωνιστικά όλες και όλους που παρά το γενικευμένο κλίμα τρομοκρατία που επιδεικνύει η κυβέρνηση συμμετείχαν το Σάββατο 13 Μάρτη στις συγκεντρώσεις ενάντια στο όργιο καταστολής και βίας  καθώς και στην αυτοκινητοπορεία για το προσφυγικό – μεταναστευτικό που είχε προηγηθεί στην περιοχή της Ανατολικής Σάμου.

Οι διαδηλωτές από τα σωματεία εργαζομένων του νησιού, το Εργατικό Κέντρο, το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, την Επιτροπή Ειρήνης και συλλόγους γυναικών μέλη της ΟΓΕ, στο πέρασμα τους από Ζερβού, Μυτιληνιούς, Χώρα, Πυθαγόρειο και Βαθύ και ομιλία σε κεντρικά σημεία της διαδρομής, κάλεσαν το Σαμιακό λαό να παλέψει για να κλείσει το hotspot στο Βαθύ, να σταματήσουν οι εργασίες στου Ζερβού και να μη γίνει πουθενά στο νησί μας φυλακή της Ε.Ε., εκφράζοντας αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες και διεκδικώντας τον άμεσο απεγκλωβισμό τους από το νησί και τη χώρα. (δες την ομιλία)



Ενώ αμέσως μετά στην πλατεία του Βαθιού οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα όπως «Με ΜΑΤ και βία δε βγαίνει πανδημία, δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία», «ΜΑΤ, βία, αυταρχισμός, ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός», «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» και «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει» καθώς και με την ομιλία της πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου καταγγέλθηκε η ένταση της κρατικής βίας και της καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε όλη τη χώρα απέναντι σε εργαζόμενους, νεολαία, σε όποιον παλεύει, διεκδικεί δικαιώματα και αντιστέκεται στην αντιλαϊκή και αντεργατική κυβερνητική πολιτική. (δες την ομιλία)


Η Διοίκηση