19/3/21

Κινητοποίηση για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο κέντρο υγείας Βαθιού (πρώην ΙΚΑ) Δευτέρα 22 Μάρτη στις 10:00 το πρωί

 


                 ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ) .

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ


          Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας ξεγυμνώθηκαν τελείως μπροστά στην πανδημία.

Όλοι μας καθημερινά ζούμε με το άγχος:

 

    * Αν θα έχουμε γιατρούς με όλες τις αναγκαίες και σύγχρονες ειδικότητες

     * Αν θα μπορούμε να κάνουμε τις αναγκαίες εξετάσεις

     * Πώς θα φτάσει ο μισθός ψίχουλα με τις αναστολές εργασίας, την ανεργία για να αγοράσουμε  τα  φάρμακα

    * Πώς θα μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδα για φυσικοθεραπεία ή για οδοντίατρο που είναι             πολύ ακριβά.

     * Πώς θα εξασφαλίσουμε τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου αλλά και μετά τη γέννα του παιδιού πόσα θα πληρώνουμε για τον παιδίατρο, τα εμβόλια

           

            Αυτό το ρόλο θα έπρεπε να παίζει το Κέντρο Υγείας Σάμου που μπορεί να το "βάφτισαν" έτσι, αλλά λείπουν σχεδόν όλες οι ειδικότητες γιατρών, οι απαραίτητοι νοσηλευτές/τριες, το προσωπικό καθαριότητας, διοικητικό προσωπικό, αλλά και μικροβιολογικό εργαστήριο.

            Ειδικά τώρα εν μέσω πανδημίας θα έπρεπε να είναι εμβολιαστικό κέντρο, να γίνονται εξετάσεις covid. Γενικά να καλύψει όλες τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση. Μόνο έτσι θα μπορούσε να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο για να προσφέρει απρόσκοπτα δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

            Πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σάμου σε ανθρώπινο δυναμικό (γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό καθαριότητας, διοικητικό προσωπικό) για να ανταπεξέλθει στον μαζικό εμβολιασμό, δημόσιο και δωρεάν, αναπτυγμένο με γεωγραφικό, πληθυσμιακό, επιδημιολογικό κριτήριο για όλο τον πληθυσμό, που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα συνδέεται με το Νοσοκομείο Σάμου και το ΕΚΑΒ. Θα διαθέτει όλα τα αναγκαία τμήματα, με παροχή φαρμάκων δωρεάν.

            Συγκεκριμένα απαιτούμε να προσληφθούν με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα:

Γενικοί γιατροί,  πνευμονολόγοι, παθολόγοι, οδοντίατροι, ΩΡΛ, παιδίατροι, γυναικολόγοι, καρδιολόγοι, γαστρεντερολόγος, ενδοκρινολόγος, φυσιοθεραπευτής, ψυχολόγος, επισκέπτριες υγείας,  λογοθεραπευτές, νοσηλευτές, φαρμακοποιός. Δημιουργία μικροβιολογικού εργαστηρίου, φαρμακείου. Προσωπικό καθαριότητας, διοικητικό προσωπικό.

            Στελέχωση και εξοπλισμό για να πραγματοποιούνται κατ' οίκον επισκέψεις σε βαριά αρρώστους, ηλικιωμένους ανάπηρους που χρειάζονται κλινική παρακολούθηση, ενέσεις ή άλλη φαρμακευτική αγωγή.

            Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Η υγεία του λαού δεν μετριέται με τη λογική κόστους οφέλους.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Ν. ΣΑΜΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ (Μέλος ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ (Μέλος ΟΓΕ)