9/3/21

Για τις συγκεντρώσεις για την 8η Μάρτη στις πλατείες της Ικαρίας

 

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ


            Με το σύνθημα της ΟΓΕ “ ΣΠΑΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ”, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι συγκεντρώσεις στις πλατείες του νησιού.

             Στον Άγιο Κήρυκο μίλησαν από την Ομάδα Γυναικών Αγίου Κηρύκου η Μοσχάνθη Μαυρίκη, από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων η πρόεδρός του Αθηνά Γλαρού και απήγγειλε ποίημα για την «Γυναίκα» η Λεμονιά Αβαγιάννη.


 

            Στον Εύδηλο μίλησε η γραμματέας της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας Γιολάντα Σιαλμά.

 

            Στις Ράχες  μίλησαν η Πρόεδρος της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας Πόπη Λάκκα, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων Φανούρης Καρούτσος,  ενώ απήγγειλαν ποιήματα η Όλγα Λεκάκη, μέλος του Δ.Σ του Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας-Φούρνων και η Δήμητρα Ροζίνου.

 


           Στις ομιλίες τονίστηκαν μεταξύ άλλων: « Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία καθιερώθηκε πριν από 111 χρόνια από τη Διεθνή Συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών γυναικών, σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, βρίσκει τις εργατοϋπαλλήλους, τις αυτοαπασχολούμενες, τις άνεργες, τις φοιτήτριες, όλο το λαό μας αντιμέτωπους με την ανασφάλεια, τα αδιέξοδα που γέννησε η κατάρρευση των δημοσίων συστημάτων υγείας και η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο και μαζί με όλα τα παραπάνω με την αύξηση των περιστατικών βίας απέναντι στις γυναίκες σε συνθήκες εγκλεισμού των πόλεων, της κοινωνικής ζωής λόγω πανδημίας.


            Το αγωνιστικό της μήνυμα φωτίζει στις σύγχρονες συνθήκες την κοινή μας πάλη για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική δράση.

        Παράλληλα καταδικάστηκε η συνεχιζόμενη αστυνομική βία και καταστολή στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης την περασμένη Κυριακή ».