7/4/21

Σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου την Κυριακή 11 Απρίλη, στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ

 


Ετοιμάζουν αντεργατικό νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα»!

Δεν μένουμε θεατές να παρακολουθούμε να μας τσακίζουν!

Ενημερωνόμαστε και οργανώνουμε τη δράση μας για να μην περάσει!

 

135 χρόνια από την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο και 100 χρονιά από την θέσπιση του 8ωρου, κυβέρνηση και εργοδοσία φέρνουν νόμο και καταργούν το 8ωρο, θεσπίζουν 10ωρη εργασία και απλήρωτες υπερωρίες, απελευθερώνουν τις ατομικές συμβάσεις διαλύοντας τις συλλογικές. Τσακίζουν ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση, παρεμβαίνουν στη λειτουργία των σωματείων, ολοκληρώνουν το χτύπημα στην απεργία που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουν εργαζόμενους δούλους, χωρίς δικαιώματα, τσακισμένους και φθηνούς και όλο αυτό το λένε «πρόοδο και ανάπτυξη»!

Ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας και σχεδόν μισό από το σεισμό στη Σάμο, ο λαός στενάζει από την ανεργία, το μειωμένο εισόδημα, τις αναστολές, τον καθημερινό κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία του, την ανυπαρξία αποζημιώσεων και αποκαταστάσεων των ζημιών.

Δε μένουμε με σταυρωμένα χέρια να μετράμε τους νεκρούς, τους ασθενείς και τις πληγές μας!

Έχουμε «ατομική ευθύνη» να οργανώσουμε τη δράση μας απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζει κυβέρνηση και εργοδοσία, για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας.


Καλούμε τα σωματεία, τους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους, το λαό του νησιού να πάρουν μέρος στη σύσκεψη την Κυριακή 11 Απρίλη στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ, με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, για ενημέρωση και οργάνωση της δράσης απέναντι στα νέα μέτρα και τον αγωνιστικό απεργιακό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Δες την ανακοίνωση σε pdf

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ