6/4/21

Κοινό Κάλεσμα σωματείων και φορέων της Ικαρίας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7η Απρίλιου)

 


ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 

  Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας συμβολίζει την πάλη - εδώ και ένα χρόνο - ενάντια στην πανδημία του Κορονοϊού αλλά και ενάντια στις πολιτικές που έχουν αφήσει απροστάτευτους τους εργαζόμενους, όλο το λαό και τη νεολαία. Χρόνια τώρα έχουν δημιουργήσει ένα αποσαθρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας. Μέσα στην πανδημία μας έχουν αφήσει απροστάτευτους χωρίς πραγματικά μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας, σχολεία και μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

  Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα!                             Για μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές. Για επίταξη του ιδιωτικού τομέα - χωρίς αποζημίωση. Για διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, μέσων θεραπείας και φαρμάκων, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού. Στηρίζουμε τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς όλης της χώρας. Σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, να φιμώσει τη φωνή κάτω από τις μάσκες. Γιατί  μαζί με τους γιατρούς, ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις παλινωδίες τους. αποκαλύπτουμε τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας. Για τη διασπορά του κορονοϊού στα ΜΜΜ και τους εργασιακούς χώρους. Γιατί κάνει πλάτες και αφήνει ατιμώρητους τους εργοδότες που ξεχειλώνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε υγειονομικές βόμβες για να μη θιγούν τα κέρδη τους, την ώρα που τιμωρεί γιατρούς που εφημερεύουν, με στέρηση μισθού 15 ημερών επειδή δήθεν δε φόραγαν σωστά τη μάσκα. Γιατί η κυβέρνηση κρατάει ερμητικά κλειστές τις πόρτες των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων στους ασθενείς της επιδημίας για να μη «μολυνθούν» τα κέρδη τους από κορονοϊό, την ώρα που διασωληνωμένοι ασθενείς αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός Μ.Ε.Θ.


 

 Συνεχίζοντας τις πάγιες διεκδικήσεις μας για: γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας Ευδήλου, τα περιφερειακά ιατρεία των νησιών, επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εμβολίων για τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

Παλεύουμε για Αποκλειστικά Δημόσιο - Δωρεάν Σύστημα Υγείας και ΠΦΥ

με κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο

 

Απαιτούμε:

·       Γενναία αύξηση  κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

·       Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας, το ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και  συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

·       Να ανακληθούν όλες οι εκδικητικές απολύσεις και διώξεις των υγειονομικών.

·       Πρόσληψη πνευμονολόγων ιατρών στο νοσοκομείο, δημιουργία ΜΕΘ ή ΜΑΦ. Αύξηση του αριθμού των αναπνευστήρων στο νοσοκομείο.

·       Δημιουργία Κέντρου Υγείας στις Ράχες και στους Φούρνους, που να λειτουργούν όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με όλες τις βασικές ειδικότητες ιατρών.

·       Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους (κατοίκους και εργαζόμενους), όπως και στα λιμάνια και το αεροδρόμιο, ώστε να ελεγχθεί                         η διασπορά του ιού.

·       Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

·       Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου και γρήγορων τεστ για τον κορωνοϊό δωρεάν για όλους και όλες.

·       Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας της Υγείας, σε σχολεία και Πανεπιστήμια για να λειτουργήσουν με ασφαλείς συνθήκες

·       Να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, με όλα τα μέτρα προστασίας

·       Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα  Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

·       Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

·       Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή

·       Να εξασφαλιστεί ο προληπτικός έλεγχος όσων φτάνουν στα νησιά με ευθύνη του ΕΟΔΥ

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, καλούμε  τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους γονείς με τα παιδιά τους σε αγωνιστικές παρεμβάσεις την Τετάρτη 7 Απρίλιου, ώρα 12 π.μ. σε όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία), τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ                                   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

Ικαρία 6/4/2021