29/4/21

Σωματείο Ξεν/λων-τουρισμού-επισιτισμού Σάμου για Πρωτομαγιά και Απεργία 6 Μάη

 


6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά με αγώνες

 

  Όλοι στη Απεργία και την Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ.     

  Δίνουμε το δικό μας αγώνα με τα σωματεία του νησιού μας τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά για σταθερή δουλειά με δικαιώματα και για μέτρα προστασίας της υγείας μας!

  Ο κλάδος μας βρίσκεται εδώ και ενάμιση χρόνο στην ανεργία! Ο κλάδος μας, που ζει κι έχει στηρίξει το νησί και τον τουρισμό εδώ και πολλές δεκαετίες, Μάη μήνα, δεν έχει καμία διαβεβαίωση για το εάν, πότε και με τι όρους θα εργαστούμε τη νέα τουριστική σεζόν! Ζητάμε τις δουλειές μας πίσω, αξιοπρεπές εισόδημα, μέτρα προστασίας για την υγεία μας για όλους τους συναδέλφους!

  Στεκόμαστε ακόμα όρθιοι γιατί δώσαμε σκληρές μάχες με τα σωματεία του κλάδου μας σε όλη την Ελλάδα. Μαζί πήγαμε κόντρα στην κυβέρνηση και τους εργοδότες, που με δική τους ευθύνη ακόμα μετράμε χιλιάδες νεκρούς, διασωληνωμένους και κρούσματα covid-19. Αντισταθήκαμε να μείνουμε με το στόμα κλειστό απέναντι στις απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία, τα επιδόματα ψίχουλα, τις αναστολές. Διεκδικήσαμε αξιοπρεπές εισόδημα, μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους, υπογραφή και υποχρεωτική εφαρμογή των ΣΣΕ με 5ήμερο-8ωρο. Σε αντίθεση με τους μεγάλους επιχειρηματίες του κλάδου, που μπούκωσαν με επιδοτήσεις, φοροελαφρύνσεις, τραπεζικές ενισχύσεις.

  Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη νέα εποχή που έρχεται! Κόντρα στην ανατροπή του αιώνα! Αυτό που χρόνια οι μεγάλοι ξενοδόχοι, εστιάτορες, επισιτιστικές αλυσίδες και μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι υπερασπιζόμενοι τα κέρδη τους, επέβαλαν στην πράξη. Καταργώντας τον σταθερό χρόνο εργασίας για να κερδίσουν ακόμα περισσότερα! Έτσι, ιδιαίτερα, οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς ρεπό ασταμάτητα. Ειδικά στο peak της σεζόν που οι ανάγκες τους είναι μεγαλύτερες και πασχίζουν να βγει η δουλειά με το λιγότερο κόστος! Τώρα, λοιπόν, αυτό το δώρο τους το χαρίζουν απλόχερα η κυβέρνηση!

  Καταργούν το 8ωρο, νομιμοποιώντας τη 10ωρη εργασία χωρίς καμιά πληρωμή των υπερωριών με τη βούλα γυρνώντας μας πίσω 135 χρόνια!

Τότε που οι εργάτες διεξήγαγαν μεγάλους αγώνες για την κατάκτηση του 8ωρου!

 

  Αυτό, όμως συνάδελφοι, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει! Απεργούμε σήμερα και συνεχίζουμε τον αγώνα με προοπτική που στοχεύει τον πραγματικό μας αντίπαλο! Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημά τους που σε αυτό όλα λειτουργούν με βάση το κέρδος και φουντώνει η εργασιακή ζούγκλα!

 

ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου αιώνα δε θα γίνουμε! Οργανωνόμαστε και συμμετέχουμε στο Σωματείο μας!

 

Διεκδικούμε:

-          Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και επισιτισμό. Καμία απόλυση.

-          Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.

-          Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα

-          Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, ζήτω η Παγκόσμια Εργατική Τάξη!