29/4/21

Αυτοαπασχολούμενοι Ικαρίας για 6 Μάη


Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Βιοτεχνών - Επαγγελματιών - Εμπόρων Ικαρίας

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αλλά και τους Εμπορικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο νησί μας να συμμετέχουν μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση των συνδικάτων την Πέμπτη 6  Μάη, ώρα 12 το πρωί στην πλατεία  Αγίου Κηρύκου.

 

   Την ίδια μέρα προγραμματίζεται   προσυγκέντρωση στο Μνημείο Εκτελεσμένων Καισαριανής στον Εύδηλο, στις 10 π.μ. και στη συνέχεια αυτοκινητοπορεία προς τον Άγιο Κήρυκο.

 

   Συνάδελφοι, η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στην εμβληματική κατάκτηση των εργαζομένων για πάνω από έναν αιώνα, το 8ωρο, τσακίζοντας ταυτόχρονα το εισόδημά μας.

   Είναι προφανές, κι ενώ βρισκόμαστε στη μέση της οικονομικής κρίσης, ότι αυτό θα σημαίνει το τελειωτικό χτύπημα για όλους μας. Εργαζόμενοι δίχως εισόδημα, συνεπάγεται μαγαζιά χωρίς εισόδημα, δηλαδή λουκέτο.

   Μέσα στον ορυμαγδό με την πανδημία, τους εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα, τη συνεχιζόμενη φορολογική αφαίμαξη μας για να μη λιγοστεύουν τα κέρδη των λίγων, είναι ένας ακόμα πολύ σοβαρός λόγος για να ενώσουμε τις φωνές μας.

   Όλοι μαζί, αυτοαπασχολούμενοι, σύλλογοι επαγγελματιών, ταξικά εργατικά σωματεία, βιοπαλαιστές αγρότες, σύλλογοι γυναικών και γονέων, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, έχουμε περισσότερη δύναμη.

   Μαζί δίνουμε τη μάχη για την προστασία της Υγείας του λαού, για την εργασία και το εισόδημα, για την Παιδεία και τον ελεύθερο χρόνο, για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Για την επιβίωση και το μέλλον μας !

Δε θα γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα !
Δουλειά και ζωή με δικαιώματα !

 


   Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη στην πλατεία Αγ.Κηρύκου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρ