15/4/21

Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση για την Παιδεία στο Καρλόβασι

 


Μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης έστειλαν από το Καρλόβασι χθες το απόγευμα (14/4) εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί και φοιτητές απαιτώντας να ανοίξουν τα σχολεία και οι σχολές με ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με ευθύνη του κράτους και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές που έχουν υποστεί τα κτίρια τους από το σεισμό.

 

Στην συγκέντρωση το λόγο πήραν η Τίνα Ζορμπαλά, πρόεδρος του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Τάκης Διαμαντίδης εκ μέρους της ΕΛΜΕ και την κεντρική ομιλία έκανε η Μαργαρίτα Καρβούνη μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων (αναλυτικά η ομιλίαεκφράζοντας τις απαιτήσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος για :

Ø Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού για πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας

Ø Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, εξοπλισμού εργαστηρίων και προσωπικού ιδιωτικού τομέα.

Ø Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, κάθε εβδομάδα σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ

Ø Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.

     Ø Αραίωση των μαθητών ανά τάξη με 15

    Ø Άνοιγμα του Πανεπιστημίου με όλα τα μέτρα προστασίας.

    Ø Σίτιση και στέγαση όλων των φοιτητών

    Ø Άμεση αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό στα σχολεία και στο πανεπιστήμιο. Χτίσιμο νέων σχολικών μονάδων όπου χρειάζεται.

   Ø Ανέγερση του νέου ειδικού σχολείου εντός της πόλης της Σάμου στο οικόπεδο που έχει δεσμευθεί γι' αυτό το σκοπό.

  Ø Επίσπευση των διαδικασιών ανακαίνισης του Μαυρογένειου ώστε σύντομα να στεγαστεί το Μουσικό γυμνάσιο και λύκειο με την απαραίτητη υποδομή.

   Ø Όχι στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία και την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Ουσιαστική αναβάθμιση όλων των σχολείων με σύγχρονα σχολικά κτίρια και συγγράμματα, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη όλων των αναγκών.

Ø


 Ø Απαραίτητα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας για την κάλυψη και αναπλήρωση των κενών

   Ø Προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία

 


Στο κλείσιμο της ομιλίας της κάλεσε τα σωματεία, τους συλλόγους, τους εργαζόμενους και το λαό των νησιών μας σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου την Πέμπτη 22 Απρίλη στις πλατεία Πυθαγόρα και Καρλοβάσου στις 7 το απόγευμα διεκδικώντας μέτρα τώρα ώστε  6μηνες μετά το από το φονικό και καταστροφικό σεισμό να επουλωθούν οι πληγές, να αποκατασταθούν οι ζημιές, να υπάρξει αντισεισμική θωράκιση και προστασία καθώς και σε προετοιμασία της Απεργιακής Συγκέντρωσης της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη στην πλατεία Πυθαγόρα.