9/4/21

Σχεδιασμό αγωνιστικής δράσης για το επόμενο διάστημα από το ΔΣ του ΕΚΣ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την οργάνωση του αγώνα και σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα, με περιοδείες, εξορμήσεις, συσκέψεις, παρεμβάσεις και συγκεντρώσεις αποφάσισε στη συνεδρίασή του το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Καθημερινά οι εργαζόμενοι και ο λαός των νησιών λέει «Δεν πάει άλλο»! Η ανεργία, οι αναστολές εργασίας, το μειωμένο εισόδημα, ο κίνδυνος για τη ζωή και την υγεία από την πανδημία, το διαρκές κλείσιμο σχολείων και σχολών, οι επιπτώσεις από το σεισμό, έχουν οδηγήσει σε μια ασφυκτική κατάσταση.

Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία συνεχίζουν ακάθεκτες το αντεργατικό τους έργο και φέρνουν νέα νομοσχέδια τερατουργήματα για 10ωρη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, παραπέρα τσάκισμα των Συλλογικών Συβάσεων Εργασίας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, ολοκληρωτικό χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και την απεργία. Την ίδια ώρα, σχεδόν 6 μήνες μετά το φονικό και καταστροφικό σεισμό, εργαζόμενοι, επαγγελματίες και κάτοικοι που έχουν πάθει ζημιές δεν έχουν πάρει καμιά ουσιαστική αποζημίωση, δεν προχωράει η αποκατάσταση των ζημιών σε σχολεία, δημόσια κτήρια και υποδομές, ακόμη στέκουν επικίνδυνα ερείπια παντού πάνω από τα κεφάλια μας.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση. Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να οργανώσουμε τον αγώνα της αντεπίθεσης και διεκδίκησης μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες. Κανείς να μην δεχτεί να παίζουν με την υγεία και τα δικαιώματά μας στη δουλειά και τη ζωή.

  • Ενημερωνόμαστε για τα μέτρα που έρχονται και προετοιμάζουμε τη δράση μας συμμετέχοντας στη σύσκεψη του ΕΚΣ την Κυριακή 11 Απρίλη, στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ.
  • Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Μέρα δράσης για την Παιδεία την Τετάρτη 14 Απρίλη, με κινητοποιήσεις.
  • Με συγκεντρώσεις την Πέμπτη 22 Απρίλη διεκδικούμε την αποκατάσταση όλων των συνεπειών του σεισμού, .
  • Προετοιμάζουμε την Απεργιακή Συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και τον αγωνιστικό εορτασμό της με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, με σύνθημα «Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας. Μόνη ελπίδα ο δρόμος της ανατροπής!».

Είναι ώρα ευθύνης και αγωνιστικής δράσης για όλους μας!

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς των νησιών μας συντονισμένα, μαζικά, ταξικά, με πνεύμα μαχητικότητας και αισιοδοξίας, σε αγωνιστική προετοιμασία και ετοιμότητα. Να εμπλουτίσουν το σχεδιασμό με κλαδικές συσκέψεις, παρεμβάσεις, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενημέρωση και την επαφή με τα μέλη τους και τους εργαζόμενους του κάθε κλάδου.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, το λαό όλο σε αγωνιστική ετοιμότητα, συμμετοχή στη δράση και μαζική ένταξη στα σωματεία τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ