9/4/21

Ανακοίνωση Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων-επισιτισμού -τουρισμού Σάμου για τη μέρα Πανελλαδικής Δράσης στον Κλάδο

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Συνάδελφε που δουλεύεις στον επισιτισμό,

 

Έλα να μιλήσεις με τους συναδέλφους σου και να οργανωθείς στο σωματείο σου!

Το σωματείο σου που σήμερα μαζί με τα ταξικά κλαδικά σωματεία πανελλαδικά διεκδικεί την κάλυψη των δικών μας αναγκών.

Αυτό στάθηκε μπροστάρης στους αγώνες για να μη μείνει κανένας μόνος του. Και τώρα που ένα χρόνο και, μετά την πανδημία η κυβέρνηση ετοιμάζει το αντεργατικό νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα (κατάργηση του 8ωρου, 10ωρη εργασία και απλήρωτες υπερωρίες, διάλυση συλλογικών συμβάσεων), σε καλεί ξανά να βάλουμε μπροστά τα όπλα μας:

 

ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

  Εάν είσαι από τους «τυχερούς» που εργάστηκες αυτή τη χρονιά θέλουμε να σου πούμε ότι οι απλήρωτες υπερωρίες, τα κομμένα ρεπό, οι μειώσεις μισθών, η εντατικοποίηση λόγω μειωμένου προσωπικού δεν είναι η κανονικότητα που πρέπει να αποδεχτείς. Ειδικά κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της κουζίνας, της ψησταριάς, της λάντζας, της καθαριότητας αλλά και του delivery μέσα στις βροχές ή τα χιόνια.

  Εάν είσαι στην πλειοψηφία των συναδέλφων που έμειναν άνεργοι είτε λόγω πανδημίας είτε λόγω του σεισμού στο νησί μας και είτε πήρες ψίχουλα από τα επιδόματα είτε δούλεψες 2-3 μήνες αλλά απορρίφθηκες από το επίδομα ανεργίας, ένας λόγος παραπάνω να δώσεις την απάντησή σου.

  Σκέψου ότι τόσα χρόνια τα κέρδη τους δεν τα μοίραζαν μαζί μας. Και στη «χασούρα» τους ακόμα η κυβέρνηση τους μοιράζει εκατομμύρια. Μοιράζει τον ιδρώτα το δικό μας σε μεγαλοξενοδόχους, αεροπορικές εταιρείες και μεγαλοεργοδότες του κλάδου μας. Την ίδια ώρα ο λαός θρηνεί νεκρούς γιατί δε φτάνουν οι ΜΕΘ να διασωληνωθούν οι ασθενείς (ήδη στη Σάμο είναι κατειλημμένες 3). Ανοιγοκλείνουν τις ζωές μας κουνώντας μας το δάχτυλο περί ατομικής ευθύνης, συνεχίζουν να μην κάνουν επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας ενώ πολλοί είναι οι χώροι που ξεσπάνε κρούσματα γιατί δε λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, ενώ οι εργαζόμενοι φοβούνται να μιλήσουν στο φόβο της απόλυσης. Κι αν αντιδράσουμε και ζητήσουμε μέτρα προστασίας για τις ζωές μας επιστρατεύουν τη βία και την άγρια καταστολή μιας άλλης εποχής.      

Εμείς επιμένουμε και σου λέμε ότι ο κοινός μας αγώνας δεν πάει χαμένος!

 

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

-        Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον επισιτισμό και τον τουρισμό. Καμία απόλυση.

-        Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα είτε να επισκευαστούν τα μαγαζιά λόγω σεισμού και ανοίξουν οι επιχειρήσεις.

-        Συλλογικές συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.

-        Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

 

Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά!

Ούτε ένα ευρώ λιγότερος μισθός!

Ούτε ένα λεπτό παραπάνω εργασία!

Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

(τηλέφωνα επικοινωνίας για το σωματείο: 6986293958 / 6948820086)