3/5/21

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Σάμου: Πρωτομαγιά 2021-Απεργιακή συγκέντρωση 6 Μάη στις 10 πμ στο ΕΚΣ

 


Δίνουμε μαζική αγωνιστική απάντηση στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μαΐου 10 π.μ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στο Βαθύ!

 

«Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας!  Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!»

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Με αυτό το σύνθημα εκατοντάδες συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα έχουν αποφασίσει να απεργήσουν και να διαδηλώσουν τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά, τους ήρωες της εργατικής τάξης. Αλλά και για να απαντήσουν στη σύγχρονη αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση που εξελίσσεται.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλεί τα ΔΣ των σωματείων, τόσο των Δασκάλων, όσο και των καθηγητών να αποφασίσουν να συμμετέχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση να δώσουν το παρόν. Γιατί:

·         Οι μαθητές μας θα καλεστούν αύριο να δουλέψουν σε ένα περιβάλλον που δε θα υπάρχει σταθερός εργάσιμος χρόνος, που θα έχει καταργηθεί ο 8ωρο και θα έχει θεσμοθετηθεί το 10ωρο, θα έχουν γενικευτεί οι ελαστικές σχέσεις, θα έχουν εκσυγχρονιστεί οι μορφές εκμετάλλευσης όπως η τηλεργασία. 135 χρόνια μετά από την απεργία στο Σικάγο το 1886 για το αιματοβαμμένο 8ωρο το χρέος μας ως δάσκαλοι είναι να παραδειγματίσουμε τα παιδιά μας να αγωνίζονται για το δίκιο, να μη συμβιβάζονται να «ζουν για να δουλεύουν».

·         Η κυβέρνηση νομοθετεί επίσης ακόμα μεγαλύτερους περιορισμούς στη δράση των σωματείων για να προλάβει αντιδράσεις. Μετά το ΣΥΡΙΖΑ που στην ουσία έχει καταστήσει απαγορευτικό σε ένα πρωτοβάθμιο σωματείο να προκηρύσσει απεργία, έρχεται η ΝΔ να κάνει ακόμα πιο σκληρό το γύψο. Μιλά για ηλεκτρονική ψηφοφορία για να απεργήσει ένας κλάδος, την ώρα που είναι γνωστό ότι πρακτικά στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης, καθώς κρέμεται πάνω στους εργαζόμενους η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης. Επιβεβαιώνεται ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα υπηρεσιακά συμβούλια του κλάδου μας ήταν Δούρειος Ίππος για να γενικευτεί για πιο σημαντικά για το κεφάλαιο ζητήματα. Με τη συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση υπερασπιζόμαστε την καθολική απόρριψη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, εναντιωνόμαστε στις νέες αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις.

·         Διαδηλώνουμε ενάντια στις προκλήσεις της κυβέρνησης που λέει ότι οι αντεργατικές ανατροπές, το 10ωρο, θα υλοποιούνται «μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου», λες και ζούμε σε άλλο κόσμο και δεν ξέρουμε τη σύγχρονη εργασιακή ζούγκλα.

·         Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση διεκδικώντας κονδύλια για την Υγεία και την Παιδεία. Αγαθά που θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με τα γνωστά αποτελέσματα: σύστημα υγείας υπό κατάρρευση, εμβολιασμοί με το στανιό, σχολεία κλειστά. Και όλα αυτά δίπλα σε αναρίθμητα προβλήματα που υπήρχαν και προ πανδημίας τόσο στην Υγεία όσο και στην Παιδεία.

·         Διαδηλώνουμε ενάντια στα μέτρα που έχουν λεηλατήσει το μισθό μας όλα αυτά τα χρόνια. Ενάντια στους σχεδιασμούς που θα κάνουν το σχολείο χειρότερο για τα παιδιά μας, μέσα από αλλαγές που προωθούνται μέσω της αντιδραστικής αξιολόγησης, μέσω της δημιουργία προτύπων και πειραματικών σχολείων κ.α.

·         Δίνουμε το παρόν γιατί απαιτούμε από το κράτος να αποκαταστήσει τις ζημιές από το σεισμό, να αποζημιώσει εργαζόμενους και επαγγελματίες, να γκρεμίσει τα επικίνδυνα ερείπια.

Παίρνουμε θέση στον αγώνα για να μη ζήσουμε εμείς και οι μαθητές μας χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές.

ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μαθητών μας, από τον πολύμηνο εγκλεισμό, που έχει τεράστιες συνέπειες στο γνωστικό, κοινωνικό και ψυχολογικό τομέα. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά.

Μέσα σε αυτές τις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1η ΜΑΗ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, τον Μάη του 36, τους 200 της Καισαριανής.

Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοΐου για τα κέρδη των λίγων.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε τις ανάγκες μας.

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά! Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση. Στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα βρίσκεται η ελπίδα!