3/5/21

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων-Ικαρίας & Φούρνων ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ

 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12 πμ στον Αγ Κήρυκο

 

Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες

 

   Μέσα στην περίοδο της πανδημίας, όπου η ανασφάλεια και η αγωνία των εργαζομένων έχει χτυπήσει κόκκινο, η κυβέρνηση σκοπεύει, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, να φέρει νόμο για την επιβολή της 10ωρης εργασίας και την κατάργηση αμοιβής των υπερωριών, ρυθμίσεις για τη διεύρυνση της ευελιξίας.

   Η κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Κυριακής - αργίας αποτελούν σημαντικό χτύπημα στα δικαιώματά μας, στον ίδιο το σκοπό ύπαρξης και δράσης των σωματείων. Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια μεγάλη ειδική οικονομική ζώνη, που οι εργοδότες θα είναι πλήρως ελεύθεροι να απασχολούν όποτε και όσο θέλουν τους εργαζόμενους, να τους πληρώνουν από μισθούς των 200 ευρώ, να τους έχουν στη διάθεσή τους 7 μέρες τη βδομάδα.

13 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Οι συνέπειες από τη μετατροπή του συστήματος Υγείας σε σύστημα μίας νόσου, έχει διαμορφώσει μια "δεύτερη πανδημία" δίπλα στον κορονοϊό, όπου χιλιάδες χειρουργεία, κρίσιμες θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις για σοβαρές ασθένειες ακυρώνονται αυξάνοντας έτσι τους θανάτους σε ομάδες του πληθυσμού που εκδηλώνουν ή υπόκεινται σε σοβαρές ασθένειες.

Στο κλάδο μας η κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τα εργαλεία που έχουν οι δημοτικές αρχές στα χέρια τους για να διευρύνουν την επιχειρηματική λειτουργία των δήμων. Οι αναπτυξιακοί οργανισμοί φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, οι ιδιωτικοποιήσεις επεκτείνονται, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μειωμένα δικαιώματα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον Δήμο μας έχουμε να δούμε από το 2013 αντίθετα με τις αποχωρήσεις που μετράμε κάθε χρόνο, η τηλεργασία ήρθε για να μείνει.

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

   Δεν πρέπει να αποδεχθούμε το μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς! Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας για τη ζωή και τα δικαιώματα μας. Η Πρωτομαγιά με όλο το ιστορικό φορτίο που διαθέτει, μας δείχνει τον δρόμο.

Στις 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!!!

Διεκδικούμε:

     Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Παράταση έως το τέλος του χρόνου των  εργαζομένων στη κοινωφελή εργασία. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας. Να μην συγκροτηθεί ο αναπτυξιακός οργανισμός.

     Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.

     Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.

     Προστασία της υγείας όλου του λαού. Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους.

     Μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών .

     Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν έχουν καμία δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12πμ στον Αγ Κήρυκο

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  στις  10πμ στο μνημείο εκτελεσμένων στον Εύδηλο

 

                                       ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

                                                  

Το ΔΣ                       Ικαρία  28/4/2021