28/5/21

ΝΤ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ: Κινητοποίηση ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/5 ΣΤΟ ΕΚΣ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΣΤΙΣ 18.30

 


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΣΑΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/5 ΣΤΟ ΕΚΣ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΣΤΙΣ 18.30

Ξεσηκωμός τώρα για να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα Εργασιακά αλλά και όλους τους σχετικούς μνημονιακούς και μετα-μνημονιακούς νόμους!


Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τα αντεργατικά μέτρα που διατήρησαν και επέκτειναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δημοσιοποίησε το νομοσχέδιο - τερατούργημα που εμπεριέχει κυριολεκτικά τις ανατροπές του αιώνα στα Εργασιακά και τη συνδικαλιστική δράση. Πρόκειται για ολομέτωπη επίθεση στη ζωή, στα δικαιώματά μας και υπονομεύει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, των αυριανών εργαζόμενων.

Απ’ τη μία χτυπά το 8ωρο και συνολικά τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει κι απ’ την άλλη, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, δείχνοντας έτσι και το φόβο τους για την οργανωμένη αντίσταση και αντεπίθεση των εργαζομένων.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη ότι το νομοσχέδιο αυτό  δεν αφορά και τους δημοσίους υπαλλήλους. Χρόνια τώρα, εξάλλου, βιώνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, που τσακίζουν τις ζωές τους. Οι όλο και περισσότερες ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι ενδεικτικές για τις διαθέσεις της κυβερνητικής πολιτικής σε κάθε κλάδο.

Καλούμε κάθε σωματείο να πάρει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των μελών του και της κοινωνίας για τη σφοδρή αντεργατική επίθεση.

Καλούμε κάθε συνάδελφο σε συσπείρωση στα σωματεία και σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Παρασκευή 28/5 στις 18.30 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στο Βαθύ, με πορεία προς την πλατεία Πυθαγόρα.

 

Προετοιμάζουμε την Πανελλαδική απεργία της 3ης Ιουνίου και την κλιμάκωση του αγώνα μας για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!

 

 

 

 

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ

Ο πρόεδρος

Σταμάτης Φιλιππής

Ο Γεν. Γραμματέας

Μανώλης Παχυμανώλης