6/5/21

ΠΑΜΕ: Δελτίο τύπου για τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, που σήμερα, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, προσπέρασαν τη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ και τίμησαν αγωνιστικά, με απεργία τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος και την παγκόσμια μέρα αγώνα της τάξης μας, κάτω από τα μπλοκ των σωματείων, με το σύνθημα: «Τα κέρδη τους-οι νεκροί μας. Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής».

 

Χιλιάδες εργαζόμενοι πήραν θέση μάχης απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση. Η εργατική Πρωτομαγιά μας βάζει χρέος να αντισταθούμε όχι μόνο στα νέα μέτρα που καταργούν το 8ωρο και δυναμώνουν την ελαστικοποίηση της εργασίας αλλά να απαιτήσουμε τη συνολική κατάργηση των νόμων της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο, των απεργοκτόνων νόμων του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

 

Παίρνουμε στα χέρια μας την κατάσταση!

Tο αντεργατικό νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!

 

Η ελπίδα σήμερα βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες, στην οργάνωση των εργαζομένων, στη σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους, με τα τμήματα τους μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγουν στην αντεπίθεση, στην καθημερινή πάλη για νέες διεκδικήσεις, για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν. Με όλα τα μέτρα προστασίας χρειάζεται τις επόμενες μέρες να πυκνώσουν οι συζητήσεις, οι συνελεύσεις, οι συσκέψεις στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς.

 

Στο δρόμο των εργατών του Σικάγο προχωράμε με πίστη στο δίκιο μας, αμφισβητώντας την κυριαρχία των εκμεταλλευτών και την εξουσία τους.

 

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα πάλης των εργατών όλου του κόσμου!

                                                                                                        H EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ