11/6/21

Αγωνιστική Συσπειρωση Εκπαιδευτικών Σάμου: Κλιμακώνουμε με νέα απεργία στις 16 Ιουνίου

 


Χαιρετίζουμε τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 10ης Ιούνη

Κλιμακώνουμε με νέα απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 10 Ιούνη ήταν συγκλονιστική. Δεν είναι μόνο η εικόνα από τις δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις, όπου οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα βροντοφώναξαν ότι το νομοσχέδιο- έκτρωμα για τα εργασιακά πρέπει να αποσυρθεί. Είναι το γεγονός ότι σε όλη τη χώρα, εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί νέκρωσαν τους χώρους δουλειάς, έδειξαν ένα μέρος από τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης έχει καταδικαστεί από την εργατική τάξη, από όλους τους εργαζόμενους. Πρέπει να αποσυρθεί!

Στη Σάμο, στις γνωστές συνθήκες της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε μια μαζική απεργιακή συγκέντρωση. Η συμμετοχή στην απεργία ήταν σημαντική, όπως από τους οικοδόμους στο εργοτάξιο στο νέο ΚΥΤ στη Ζερβού, στην ΕΟΣΣ, στο νοσοκομείο, στους δήμους, στην εκπαίδευση και αλλού. Εκατοντάδες απεργοί ένωσαν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα.

Η συμμετοχή των δασκάλων στην απεργία, σε αυτές τις συνθήκες, ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί τη φετινή σχολική χρονιά. Και αυτό είναι ένα βήμα. Βήμα που σε αυτή την κρίσιμη φάση, που ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί, για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, πρέπει να διευρυνθεί. Να διευρυνθεί με συμμετοχή πολλών περισσότερων συναδέλφων στην επόμενη απεργιακή μάχη.

Με τα συνδικάτα όλης της χώρας να προχωρήσουμε σε νέα απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη

Η απεργία στις 10 Ιούνη έστειλε ηχηρό μήνυμα. Η κυβέρνηση προγραμματίζει την Πέμπτη 17 Ιούνη να ψηφίσει το νομοσχέδιο- έκτρωμα. Ε λοιπόν την Τετάρτη 16 Ιούνη απεργούμε ξανά, ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στο κεφάλαιο ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!

·         Δε θα γίνουμε οι εργαζόμενοι οι δούλοι του 21ου αιώνα, δε θα ζήσουν τα παιδιά μας χειρότερα από τη γενιά μας!

·         Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο- έκτρωμα, να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν χτυπήσει όλα αυτά τα χρόνια τα δικαιώματά μας.

·         Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς, την προπαγάνδα ότι τάχα το νομοσχέδιο έχει και «θετικά σημεία». Η θέση του είναι στα σκουπίδια, και εκεί θα το βάλει ο λαός.

Κλιμακώνουμε με νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη.

Απαιτούμε από τις ομοσπονδίες ΑΔΕΔΥ- ΔΟΕ- ΟΛΜΕ να προκηρύξουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 16 Ιούνη.

Καλούμε το σωματείο μας να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση, παίρνοντας απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.

Η ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο της ανατροπής, στον μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα.