13/6/21

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου: Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 16 Ιουνίου και εκλογές του σωματείου

 


Γράψου στο Σωματείο –Υπερασπίσου τα δικαιώματα και τη ζωή σου

Πάρε μέρος στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

τη Tετάρτη 16 Ιουνίου, 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ και στις εκλογές

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 16 Ιουνίου, 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, νέα και νέε,

που εργάζεσαι στο εμπόριο, σε σούπερ μάρκετ, σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, σε γραφείο, λογιστήριο, εταιρείες μεταφορών, κούριερ και φύλαξης, οδηγοί, καθαρίστριες,  

Απευθυνόμαστε σε σένα που:

· δεν ανέχεσαι το νόμο που κατατέθηκε στη Βουλή και καταργεί το 8ωρο, φέρνει 10ωρη και 12ώρη δουλειά χωρίς πληρωμή υπερωριών, δουλειά την Κυριακή, εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

· δεν ανέχεσαι άλλο να μην έχεις δικαιώματα. Όλοι οι νόμοι που ψηφίζουν να είναι εις βάρος σου, να είσαι χωρίς κοινωνική ασφάλισης και ΣΣΕ, να πρέπει να δουλεύεις μέχρι τα βαθιά γεράματα.

· ο μισθός σου δεν φτάνει ούτε για τα απαραίτητα, ζεις με το άγχος δανείων και χαρατσιών, της κατάσχεσης του σπιτιού και της διακοπής ρεύματος, με ωράρια λάστιχο και εξαντλητικά, ώστε να μην μπορείς να ξεκουράζεσαι, να έχεις προσωπική και κοινωνική ζωή. Πολλές φορές δεν πληρώνεσαι υπερωρίες, δώρα, επιδόματα, είσαι ανασφάλιστος ή με λιγότερα ένσημα.

· η μέση σου πονάει από την ορθοστασία, τα κουβαλήματα ή την καρέκλα, υποφέρεις από κρυοπαγήματα και υπογονιμότητα λόγω των ψυγείων, ταλαιπωρείσαι από πονοκεφάλους και τενοντίτιδες από την κούραση, η εντατικοποίηση της δουλειάς και οι ελλείψεις μέτρων υγιεινής και ασφάλειας βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο την ψυχική και σωματική σου υγεία,

· ενάμιση χρόνο με τον κορονοϊό και την οικονομική κρίση εσύ και πάλι πλήρωσες τα σπασμένα αφού ήσουν χωρίς γιατρούς, με υποστελεχωμένα νοσοκομεία και δομές υγείας, ενώ βρέθηκες είτε να δουλεύεις με εξαντλητικούς ρυθμούς πχ s/m ή σε αναστολή ή άνεργος χωρίς δουλειά.

· σκέφτεσαι να κάνεις οικογένεια και παιδιά αλλά νιώθεις ανασφάλεια λόγω ανεργίας ή χαμηλού μισθού και η τσέπη σου δεν έχει για να πληρώνεις για υγεία και παιδεία.

· σε ανησυχούν οι ανταγωνισμοί και οι πόλεμοι στην περιοχή μας για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, δεν μπορείς να βλέπεις ανθρώπους να ξεριζώνονται λόγω της φτώχειας και των πολέμων, παιδιά να πεινάνε, γυναίκες να μην έχουν στο ήλιο μοίρα.

 

· Μην περιμένεις σωτήρες, ανέλαβε ΤΩΡΑ δράση.

Δώσε δύναμη στη δύναμή σου! Γίνε μέλος του Σωματείου!

ü για να μην είσαι μόνος μέσα στην εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στους τόπους δουλειάς,

ü για να μάθεις τα δικαιώματά σου και να μη σε κοροϊδεύουν οι εργοδότες,

üγια να διεκδικήσεις με τους άλλους συναδέλφους ότι έχεις ανάγκη εσύ και η οικογένειά σου


Η πολιτική και οι νόμοι που ψηφίζουν όλες οι κυβερνήσεις τσακίζουν

στο βωμό του κέρδους των λίγων, τα δικαιώματα των πολλών, δηλαδή τα δικά μας

δικαιώματα.

Πάλεψε για τη ζωή σου - Οργανωμένα μέσα από το Σωματείο διεκδίκησε:

v Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο. Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών και αντιλαϊκών μέτρων, όλων όσων απελευθερώνουν το ωράριο, τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, διαλύουν τις ΣΣΕ.

v Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις, επαναφορά όλων των επιδομάτων. Κανένας κάτω από 751€. Ανάκτηση όλων όσων έχουμε χάσει.

v Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική, Υγεία δωρεάν και δημόσια. Πλήρη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας

v Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, με μόνιμη και σταθερή εργασία. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

v Κανένας απλήρωτος, ανασφάλιστος. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

v Αποκατάσταση όλων από το σεισμό 100%. Αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα

v Καμιά κατάσχεση, πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, διακοπή νερού και ρεύματος.