20/7/21

Ε.Κ.Σάμου: Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού!

Στελέχωση των νοσοκομείων, κέντρων υγείας και όλων των μονάδων υγείας του νομού μας

Ενώ είμαστε ήδη μέσα στο 4ο κύμα της πανδημίας η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού. Δύο χρόνια μετά το πρώτο ξέσπασμα και παρά τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των μαχόμενων υγειονομικών, των συνδικάτων σε όλη τη χώρα και στο νομό μας, εξακολουθεί να μεταφέρει τις ευθύνες στην κοινωνία, στους νέους, στην ατομική ευθύνη. Οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που έχουν κάνει την υγεία του λαού εμπόρευμα θεωρώντας την κόστος, απαξιώνοντας και υποχρηματοδοτώντας διαρκώς το δημόσιο σύστημα υγείας, έχουν κοινό στόχο, τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλη την Ε.Ε., τα κέρδη των μονοπωλίων στην υγεία και το φάρμακο.


Δεν ανεχόμαστε άλλο την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων, τις διαρκείς ελλείψεις στις δομές υγείας των νησιών μας και πανελλαδικά. Τα μπρος πίσω, οι αντιφάσεις, τα πρωτόκολλα-λάστιχο για να υπηρετηθούν συμφέροντα στον τουρισμό κλπ., καθώς και το δήθεν άριστο κυβερνητικό σχέδιο των εμβολιασμών με "ανταποδοτικότητα" ή με την υποχρεωτικότητα και τους εκβιασμούς για απολύσεις, δυνάμωσαν την αμφιβολία και έδωσαν έδαφος στον ανορθολογισμό και σε επιτήδειους κομπογιαννίτες. 

Σχεδιασμένα υπερπροβάλλονται για να διαδίδουν τις «ψεκασμένες» θεωρίες τους, βοηθούμενοι τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τις αντιπαραθέσεις και τους ανταγωνισμούς μονοπωλιακών ομίλων και καπιταλιστικών κρατών, αδιαφορώντας για τις ζωές που χάνονται. 

Η κυβέρνηση αντί να πανηγυρίζει, να κατηγορεί τους εργαζόμενους, να κάνει επισκέψεις όπως στο νησί μας μέσω του υπουργού υγείας, να πάρει τώρα μέτρα! Χρειάζεται ολοκληρωμένη πληροφόρηση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και των απαραίτητων μέσων προστασίας που πρέπει να είναι σε συνεχή διεκδίκηση και να παρέχονται από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, ώστε να ξεπεραστεί ο φόβος που καλλιεργείται. Να δοθούν επιστημονικές απαντήσεις κόντρα σε όλες αυτές τις απίθανες θεωρίες που κυκλοφορούν και διχάζουν και που αποτελούν βολικό πεδίο αντιπαράθεσης για την κυβέρνηση, επειδή πάει την κουβέντα μακριά από το ν’ αντιμετωπιστεί η πανδημία με όλα τα επιστημονικά μέσα και ιδιαίτερα με πλήρη και σύγχρονη ανάπτυξη όλων των δομών υγείας.

Εμείς είμαστε με την επιστήμη και συνεχίζουμε τον αγώνα ο άνθρωπος να πάει μπροστά και όχι πίσω. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού μας και όλης της χώρας, με μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, με κλίνες ΜΕΘ, με κατάλληλες υποδομές και εξοπλισμό αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της επιστήμης. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας στα ΜΜM, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές. Εκεί πρέπει να στοχεύει ο αγώνας και όχι στους βολικούς διαχωρισμούς. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει παρόμοιοι διαχωρισμοί οι οποίοι αποδείχτηκαν βούτυρο στο ψωμί των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων και οδήγησαν στον ίδιο αρνητικό δρόμο για την κοινωνία και τη ζωή των εργαζομένων.

 

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  • Να καλυφθούν τώρα τα νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας, όλα τα Κέντρα Υγείας με μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της πανδημίας, όσο και τις άλλες ιατρονοσηλευτικές ανάγκες.
  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.
  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές εν γένει, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

 

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Σάμου